ΚΚΕ: Ανιστόρητος αντικομμουνιστής αποδείχθηκε ο πρωθυπουργός – Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για τη δήλωση Κουτσούμπα

Σύνοψη
  • «Δεν έχετε το θάρρος να πείτε ότι έκανα λάθος», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός,
  • Να ντρέπεστε που δεν λέτε τίποτα για τη δράση εμπόρων που επιδιώκουν τον εκμαυλισμό φοιτητριών και φοιτητών, ανακοίνωσε το ΚΚΕ

Θύελλα αντιδράσεων από όλο τον πολιτικό κόσμο προκάλεσε η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια. «Αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕμιλώντας νωρίτερα στη Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Όπως είπε, τους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι τις γυναίκες – θύματα. «Ενορχηστρωτής της γελοίας επίθεσης στο ΚΚΕ και τον Γενικό Γραμματέα του, είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ. «Δεν έχετε το θάρρος να πείτε ότι έκανα λάθος», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε, σήμερα το πρωί στη βουλή, στα όσα απαράδεκτα απηύθυνε στον ίδιο και στο ΚΚΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ η οποία επίσης αναφέρει: «Στις αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη ότι το ΚΚΕ είναι αναχρονιστικό κόμμα, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε “το να λες εσύ ότι το ΚΚΕ είναι αναχρονιστικό κόμμα είναι τιμή για το ΚΚΕ”, λέγοντας του επίσης να αναζητήσει “τι πραγματικά μας λένε βουλευτές της ΝΔ στους διαδρόμους του κοινοβουλίου” για τις καταγγελίες του ΚΚΕ και συμπλήρωσε “Να ντρέπεστε που δεν λέτε τίποτα για τη δράση εμπόρων που επιδιώκουν τον εκμαυλισμό φοιτητριών και φοιτητών”. Αποδείχθηκε σήμερα ποιος είναι ο εμπνευστής και ενορχηστρωτής αυτής της γελοίας επίθεσης στο ΚΚΕ και τον Γενικό Γραμματέα του, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δε αναφορές του για το τι γινόταν στις χώρες του σοσιαλισμού, αποδεικνύουν όχι μόνο ότι είναι αθεράπευτος και ανιστόρητος αντικομμουνιστής, αλλά και ότι το βασικό του πρόβλημα δεν είναι οι δήθεν “σεξιστικές” δηλώσεις του ΚΚΕ, αλλά ότι αυτές οι καταγγελίες αναδεικνύουν τη σήψη του συστήματος που υπηρετεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κ. Μητσοτάκης σε Δ. Κουτσούμπα: Απαράδεκτη και σεξιστική η χθεσινή σας τοποθέτηση

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπέθεσε πως ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε το λόγο για να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική του τοποθέτηση χθες η οποία «αποδεικνύει ότι τελικά το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά», είπε σε ευθεία επίθεση προς τον ΓΓ του ΚΚΕ συμπληρώνοντας ότι ωστόσο τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει η ιστορία.

«Δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο. Δεν έχετε καν το θάρρος να βγείτε στο βήμα και να πείτε έκανα λάθος. Οι φωνές σας δεν θα συγκαλύψουν την αθλιότητα του επιχειρήματος σας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε και δεν θα επέμενε ποτέ κάτι τέτοιο, ανέφερε η Yφυπουργός παιδείας Ζέττα Μακρή.

A. Παπαρήγα σε Ζ. Μακρή: Υποκριτές όσοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα κάτω από το χαλί

Με αφορμή την αναφορά της υφυπουργού Παιδείας  στο όνομά της, κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμιαη πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα εξέδωσε ανακοίνωση: «Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι Γενικός Γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε “νόμιμα” με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες», επισημαίνει η κ. Παπαρήγα και συμπληρώνει: «Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί, είναι το λιγότερο υποκριτές».

«H σημερινή συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο μιας  σεξιστικής και απαράδεκτης δήλωσης του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ. Σας είπαμε κύριε γραμματέα ότι οι ατάκες για να βρίσκουμε χώρο στο λούμπεν, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεριφορές πέρα από το όριο. Περιμένουμε λοιπόν από σας μια γενναία στάση και να ζητήσετε συγνώμη, για αυτή την απαράδεκτη δήλωση σας που προσβάλλει όλες τις γυναίκες», τόνισε από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Θέλω να αναφερθώ στον κύριο Κουτσούμπα για την απαράδεκτη, σεξιστική δήλωση του που είναι όμως ενδεικτική μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς για τις γυναίκες. Μίας διαρκούς κανονάρχησης των γυναικών» τόνισε μιλώντας στη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κυρίες του ΚΚΕ θα πρέπει να έχετε ζητήσει από τον γραμματέα σας να ζητήσει συγγνώμη, υπογράμμισε σε άλλο σημείο. «Αυτό έχει να πει ο κύριος Κουτσούμπας; Ότι κάποιες φοιτήτριες ζητούν sugar daddies. Αυτά είναι τα επίχειρα σε μια εποχή που η γελοιοποίηση έχει πέραση και κάθε είδους ιντερνετικοί κλόουν αποθεώνονται» είπε ακόμα.

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής ανέφερε σχετικά:

«Θα ξεκινήσω με ένα σχόλιο για τον κο Κουτσούμπα. Από ένα λάθος φραστικό, καταλήξαμε να μιλάμε εδώ μέσα για μια χαζομάρα, αντί να μιλάμε για την ουσία. Αλλάξατε την ατζέντα της συζήτησης. Μπράβο. Μια χαρά ρίχνετε νερό στον μύλο της κυβέρνησης. Οι λέξεις είναι φθηνές όταν τις χρησιμοποιούν φθηνά PASS που μοιράζετε. Άκουσα βουλευτή να λέει ότι ο κος Κουτσούμπας είναι μισογύνης εξ αιτίας όσων είπε. Για εμάς μισογυνισμός είναι να αντικαθιστάς το όνομα της μάνας με το γονέας 1, να λες ότι η γυναίκα δεν είναι μάνα αλλά άνθρωπος με μήτρα. Μισογυνισμός είναι η Ελληνίδα μάνα να μην έχει δουλειά, να πρέπει να ταΐσει τα παιδιά της και να μην έχει καμμία στήριξη από την πολιτεία».

Σχετικό Άρθρο: Δ. Κουτσούμπας για μη κρατικά ΑΕΙ: «Αριστεία της τσέπης» – «Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος