Κ. Μητσοτάκης σε Δ. Κουτσούμπα: Απαράδεκτη και σεξιστική η χθεσινή σας τοποθέτηση – Δεν έχετε καν το θάρρος να πείτε συγγνώμη

«Επιτρέψτε μου εισαγωγικά μία αναφορά στην παρέμβαση του κ. Κουτσούμπα» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», ανεβαίνονται στο βήμα, αμέσως μετά από τον ΓΓ του ΚΚΕ που είχε μια ολιγόλεπτη παρέμβαση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπέθεσε πως ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε το λόγο για να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική του τοποθέτηση χθες η οποία «αποδεικνύει ότι τελικά το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά», είπε σε ευθεία επίθεση προς τον ΓΓ του ΚΚΕ συμπληρώνοντας ότι ωστόσο τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει η ιστορία.

«Δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο. Δεν έχετε καν το θάρρος να βγείτε στο βήμα και να πείτε έκανα λάθος. Οι φωνές σας δεν θα συγκαλύψουν την αθλιότητα του επιχειρήματος σας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός « Υπέθεσα, κύριε Γενικέ Γραμματέα, ότι ζητήσατε τον λόγο σήμερα εκτάκτως ή ότι είχατε κάνει ήδη τη βασική σας τοποθέτηση χθες για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας η οποία αποδεικνύει ότι τελικά το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας. Και μην σπεύσετε πάλι να μας κατηγορήσετε για αντικομμουνισμό κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας.
Δεν ξέρω, όπως διάβασα την εύστοχη παρατήρηση ενός δημοσιογράφου, δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα για κάτι που το επιθυμούν εκδίδονται. Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, διότι αλλού συνέβαιναν αυτά. Αλλά ευτυχώς για όλους μας τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει η ιστορία. Απλά να ξέρετε ότι δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού, η οποία είναι υπεράνω κριτικής όταν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο φέρεστε κατά των γυναικών με άθλια σεξιστικά σχόλια και δεν έχετε καν το θάρρος από το βήμα αυτό να βγείτε και να πείτε συγγνώμη, έκανα λάθος[…] Οι φωνές σας δεν θα συγκαλύψουν την αθλιότητα του επιχειρήματος σας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος