Τα παραλειπόμενα από την τηλεοπτική συνέντευξη (video)

Η ώρα είναι 9 και 10 το βράδυ. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, μπαίνει χαλαρός και ευδιάθετος στη Γαλλική Πρεσβεία για να παραχωρήσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελλάδα, δείχνοντας ενδιαφέρον για τη σχέση των δημοσιογράφων, με τη γαλλική γλώσσα. Έχουν προηγηθεί ώρες αγωνίας στην γαλλική πρεσβεία για το εάν τελικά θα καταστεί ή όχι εφικτό να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη, αφού το πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, έχει πάει πίσω.

Οι παρατεταμένες επαφές του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ανατρέπουν τον αρχικό προγραμματισμό για μαγνητοσκόπηση της συνέντευξης στις 6 το απόγευμα καθώς ο Εμμανουέλ Μακρόν, πρέπει να μεταβεί στην Πνύκα προκειμένου το φως της ημέρας να αναδείξει το μεγαλείο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Όσο περνάει η ώρα η ανησυχία για το αν θα βρεθεί ο απαραίτητος χρόνος για τη συνέντευξη μεγαλώνει, καθώς η ώρα για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο πλησιάζει και ο Γάλλος Πρόεδρος βρίσκεται ακόμη στον λόφο της Πνύκας. Εργαζόμενοι στην Πρεσβεία, συνεργάτες του Προέδρου και δημοσιογράφοι μετρούν τα λεπτά παρακολουθώντας την ομιλία Μακρόν από το web tv της ΕΡΤ.

Την «μονοτονία» της αναμονής, σπάει νωρίς το απόγευμα η άφιξη της πρώτης κυρίας, Μπριζίτ Τορνιέ, στην γαλλική πρεσβεία.

Η ώρα της συνέντευξης πλησιάζει και το επιτελείο του Προέδρου ενημερώνει πως η συνέντευξη θα διαρκέσει 20 και όχι 30 λεπτά όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Ακολουθούν διαβουλεύσεις, με τον Πρέσβη, προκειμένου ο χρόνος να αρκέσει ώστε να διατυπωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις.

Μετά το τέλος της συνέντευξης και παρά το πιεσμένο πρόγραμμα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επιλέγει να χαιρετίσει και να ευχαριστήσει ένα – ένα τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου της δημόσιας τηλεόρασης, που ήταν στη θέση του από τις 4 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος