Η Μπ. Μακρόν στον Ιερό Βράχο – Η Μπ. Μπαζιάνα την ξενάγησε στο Στ.Νιάρχος (video)

Το δικό της ξεχωριστό πρόγραμμα ακολούθησε η σύζυγος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Συνοδευόμενη από τη σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα, η Μπριζίτ Μακρόν, ξεναγήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και επισκέφθηκε την Ακρόπολη. Αύριο το πρωί οι σύζυγοι των δύο Προέδρων, οι κυρίες Μπριζίτ Τρονιέ και Βλασία Παυλοπούλου θα επισκεφτούν την Αρχαία Αγορά.

«Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας και έχει τη σημασία του αυτό. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαι εδώ και για την υποδοχή» είπε η κ. Μακρόν δείχνοντας τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Στις 5 το απόγευμα έφθασαν οι κυρίες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ξεναγό την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

Θερμή ήταν η υποδοχή και στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, όπου η πρώτη κυρία της Γαλλίας ξεναγήθηκε στο δημοτικό κήπο, την βιβλιοθήκη και τη Νέα Λυρική Σκηνή  ενώ θαύμασαν τη θέα στον Φαληρικό όρμο, την  Ακρόπολη και  τον Λυκαβηττό.

Με πρωτοβουλία της Μπέτυς Μπαζιάνα η Γαλλίδα πρώτη κυρία  συναντήθηκε με πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, καθώς η σύντροφος της πρωθυπουργού θέλησε να της δείξει και “την άλλη όψη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, την επιστήμη”.

Από την είσοδο του Ιερού Βράχου, η κ. Μακρόν, ύστερα από προτροπή των δημοσιογράφων να μιλήσει, απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα του κυκλώνα Ίρμα που έπληξε τον ‘Αγιο Μαρτίνο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Μαρία Αλεξάκη, Βασιλική Χαϊνά

Σχετική είδηση:Τα μηνύματα Τσίπρα-Μακρόν από το λόφο της Πνύκας (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος