ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή κριτική στους «διασπαστές» – Μηνύματα συσπείρωσης αλλά και έκτακτου συνεδρίου τον Ιανουάριο

Η επαφή με την κοινωνία, η σκληρή αντιπολίτευση και η εξωστρέφεια είναι οι βασικοί στόχοι της Κουμουνδούρου μετά τη δεύτερη διάσπαση και το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.  Στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση προχωράνε οι βουλευτές που αποχώρησαν.

Στ. Κασσελάκης: Αν η Αχτσιόγλου προεκλογικά μου είχε πει «ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω

Για την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης σε μακροσκελή ανάρτησή του με σαφείς αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου. Επαναλαμβάνει ότι οι έδρες δεν τους ανήκουν και δηλώνει ήσυχος με τη συνείδηση του γιατί προσπάθησε για την ενότητα.

«Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα. Είπα από την πρώτη νύχτα της εκλογής μου ότι ο δεύτερος είναι πρώτος. Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα. Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα. Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση. Χθες είχαμε την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας. Άνθρωποι που γίνονται διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές. Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας. Εξάλλου ήμουν εκείνος που είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας. Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του.», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κουμουνδούρου: Συσπείρωση και δυναμική επανεκκίνηση, μαζί με την κοινωνία

Κοιτάμε μπροστά. Αυτό είναι το καθήκον μας, αυτός είναι ο στόχος. Όλοι θα κριθούμε από την αντιπολίτευση που θα κάνουμε στον Κ. Μητσοτάκη, επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη. ( πηγή ΣΚΑΙ) 

Σφοδρή ήταν η κριτική από την Κουμουνδούρου στους βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα, χωρίς κάποια συγκεκριμένη πολιτική διαφωνία, όπως τόνιζαν. 

Όσοι αποχώρησαν αφαίρεσαν το δικαίωμα του πολιτικού διαλόγου από τα στελέχη του κόμματος, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.( πηγή ΑΝΤ1) 

«Έχουν πάρει απόσταση κατά τη γνώμη μου και από τη λαϊκή εντολή, η οποία τους εξέλεξε με τον ΣΥΡΙΖΑ
και έχουν πάρει απόσταση και από τη δημοκρατική επιλογή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήρθε μαζικά στην κάλπη. 150.000 ψηφοφόροι», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Νίκος Παππάς.(πηγή OPEN) 

Είναι η πρώτη διάσπαση παγκοσμίως χωρίς πολιτικό επίδικο. Δεν υπήρχε λόγος. Καλή τους τύχη, είπε ο Γιώργος Τσίπρας. (πηγή ΣΚΑΪ) 

Να μην ακούω ότι “η Αριστερά έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ” γιατί η Αριστερά είναι εδώ, είναι δεκάδες χιλιάδες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και από τα ιδρυτικά του μέλη, ο Αλέξης Τσίπρας είναι βουλευτής του κόμματος, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πάνος Ρήγας.

Tη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου  το αργότερο τον Ιανουάριο ζήτησε στην τοποθέτηση του στην Πολιτική Γραμματεία, ο Διονύσης Τεμπονέρας, επισημαίνοντας: Αν ορισμένοι θεωρούν, ότι η περαιτέρω διάσπαση θα ευνοήσει το κόμμα και θα το απογειώσει δημοσκοπικά και εκλογικά, καταργώντας την πολιτική διαφωνία, τότε είναι σίγουρο ότι βρίσκονται σε πλάνη.

 
Τα επόμενα βήματα της Ομάδας Αχτσιόγλου- Χαρίτση

Σε πρώτο χρόνο στην συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σε δεύτερο  στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, εστιάζεται πλέον η ομάδα Αχτσιόγλου – Χαρίτση.

Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Νάσος Ηλιόπουλος. (πηγή ΣΚΑΪ)
 
Δεν είδα καμία καμία διάθεση να γίνει να εκπορευτεί ένας άλλος λόγος να αρχίσουν να πέφτουν οι γέφυρες που θα οικοδομήσουν εμπιστοσύνη, επεσήμανε από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου. ( πηγή Open) 
 
Ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής, Φέρχατ Οζγκιουρ  εκτίμησε μιλώντας στo ertnews ότι θα προσχωρήσουν κι άλλα στελέχη στην νέα Κ.Ο. Δεν αμφισβητώ την εκλογή του Κασσελάκη το θέμα μας είναι οι πολιτικοί λόγοι της διαφωνίας.  Κι άλλοι σύντροφοι θα εισχωρήσουν στο νέο σχήμα εντός του Kοινοβουλίου. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία εντός των συναδέλφων λόγω του ότι αυτή τη στιγμή , δεν μιλάω για τα ακροδεξιά κόμμα, μιλάω για έναν ΣΥΡΙΖΑ που έπρεπε να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στη ΝΔ, δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Στον Αλέξη Τσίπρα επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο ertnews. Πίσω από όλες αυτές τις διαδικασίες που εμπνεύστηκαν οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν αυτό το πρόβλημα  είναι ο κ. Τσίπρας, t;onise. (πηγή ΕΡΤ)

Πώς σχολίασαν τις εξελίξεις η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ

Όταν λοιπόν τίθενται μεγάλα θέματα και κάποιοι νομίζουν ότι θα τα απαντήσουν με πορείες με καταλήψεις με λαϊκισμό η κατάληξη είναι αυτή. Ο κόσμος κρίνει. Αν θα πετύχει μία διάσπαση θα το κρίνει ο κόσμος. Αυτό που ζούμε είναι το αποτέλεσμα μίας λογικής που γιγαντώθηκε στα χρόνια της κρίσης. Κάποιοι κυβέρνησαν με την ακροδεξιά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Κιου ΚΑΤΡΙΝΗ ΑΠΟ OPEN 9.15 00 Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει, δέχεται δυνάμεις καισ τελέχη που απηχούν απόψεις μας, τόνισε ο Kοινοβουλευτικός Eκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Νέες αποχωρήσεις

 
Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν νωρίτερα, o πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Κυρίτσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” και τους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου.

Ο κ. Βαρεμένος αρνήθηκε τον τίτλο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τους παρουσιαστές να τον αποκαλούν “πρώην βουλευτή σκέτο“.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης, Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος