ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με τεχνάσματα – Καμία ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας

Κριτική στην κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει την ακρίβεια με τεχνάσματα και όχι με την ουσιαστική στήριξη που έχει ανάγκη η κοινωνία», ασκούν με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις της, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου (Οικονομικών), Αλέξης Χαρίτσης (Ανάπτυξης και Επενδύσεων) και Σωκράτης Φάμελλος (Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Μάλιστα ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 είπε χαρακτηριστικά, «Ζητείται σοβαρότης για τα ενεργειακά», υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη να διαχειριστεί αυτή την κρίση και αντιδρά πολύ καθυστερημένα.

Στην κοινή δήλωση τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν, ότι «οι σημερινές ανακοινώσεις των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαίωσαν ότι η κοινωνία είναι και παραμένει απροστάτευτη από το τεράστιο κύμα ακρίβειας», ενώ σχολιάζουν πως «μετά την κατάρρευση των εξαγγελιών Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο οποίος υποβάθμισε πλήρως και αγνόησε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ακρίβειας, η κυβέρνηση θυμήθηκε σήμερα να ανακοινώσει διεύρυνση υφιστάμενων επιδομάτων, για υποτιθέμενη προστασία της κοινωνίας».

Ειδικότερα, δηλώνουν πως «τα λιγότερα από 500 εκατ. που ανακοινώθηκαν για ηλεκτρισμό και θέρμανση -όταν μόνο η επιβάρυνση από το ρεύμα υπολογίζεται σε 1 δισ. μέχρι τον Μάρτιο- δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν την τεράστια απώλεια εισοδήματος των πολιτών λόγω του κύματος ακρίβειας σε λογαριασμούς ρεύματος, καυσίμων και θέρμανσης, σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα». Σημειώνουν δε ότι «τα έτσι και αλλιώς ανεπαρκή μέτρα δεν αφορούν επιχειρήσεις και αγρότες».

Παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «αρνείται την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, αφήνει ανεξέλεγκτα τα καρτέλ στην αγορά ενέργειας να λεηλατούν το εισόδημα εργαζομένων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων επαγγελματιών και εκχωρεί τη ΔΕΗ σε ιδιώτες νίπτοντας τας χείρας της για τις εξελίξεις».

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση «σέρνεται και πάλι πίσω από τις εξελίξεις» την ώρα που «η ακρίβεια ακουμπά πλέον τα βασικά ήδη διατροφής». Της καταλογίζουν πως «όταν εδώ και πολλούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναδείκνυε το ζήτημα των ανατιμήσεων και καλούσε για ουσιαστικές παρεμβάσεις προστασίας των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων- έκανε πως δεν άκουγε». Στο ίδιο πλαίσιο τονίζουν ότι προ ημερών η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, «που θα ήταν μία γενναία και ουσιαστική στήριξη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»

«Την επιδεικτική αγνόηση των αναγκών της κοινωνίας εκ μέρους τη κυβέρνησης δεν μπορεί να διασώσει καμία απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισής της», αναφέρουν.

Η Έφη Αχτσιόγλου σε επόμενη δήλωσή της επισημαίνει: “Η ανακοίνωση του πληθωρισμού συντρίβει τις κυβερνητικές εξαγγελίες

Αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή της:

“Σήμερα το πρωί, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις, η κυβέρνηση εξήγγειλε την επέκταση υφιστάμενου επιδόματος, υποτίθεται για την προστασία της κοινωνίας από το εκρηκτικό κύμα ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημα των πολιτών.

Είχαν την ατυχία να συμπέσουν με την ανακοίνωση του πληθωρισμού του Σεπτεμβρίου και να πάρουν τη συντριπτική απάντηση της πραγματικότητας.

Εκρηκτικές αυξήσεις στο φυσικό αέριο (108,5%), το πετρέλαιο θέρμανσης (28,9%), τα λαχανικά (21,1%), το ελαιόλαδο(18,4%) και άλλα βασικά αγαθά.

Απροστάτευτη η κοινωνία στο έλεος μίας κυβέρνησης εκτός τόπου και χρόνου.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος