ΣΥΡΙΖΑ: «Ολική επαναφορά» για Πολάκη – Στόχος η νίκη στις εκλογές

Τους πολιτικούς στόχους του κόμματος για θεσμικές αλλαγές έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μία ημέρα μετά την απόφαση για την επιστροφή του βουλευτή του κόμματος Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια.

To εις βάρος του Παύλου Πολάκη κλίμα, αλλαξε μετά την απολογητική επιστολή του με όρους μεταμέλειας του βουλευτή Χανίων και παραμένει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Πολιτική Γραμματεία, ο Αλέξης Τσίπρας,  έστειλε αυστηρό μήνυμα σ΄ εκείνον αλλά και σε όλους για τις ενέργειες και το δημόσιο λόγο τους, ζητώντας τη δέσμευση τους σε ενιαίο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο λόγο. Χαρακτήρισε ωστόσο πράξη πολιτικής ευθύνης την επιστολή Πολάκη, δηλώνοτας ότι αλλαξε τα δεδομένα για τον βουλευτή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο κ. Τσίπρας τόνισε τη δέσμευση του να αλλάξει «το κομματικό κράτος, το κράτος της ευνοιοκρατίας των ρουσφετιών, σε ένα αποτελεσματικό και δημοκρατικό κράτος, δίπλα στον πολίτη».

Σημειώνεται ότι το προγραμματισμένο αντικείμενο της εν λόγω συνεδρίασης αφορούσε τους σιδηροδρόμους, την ασφάλεια και τον εκσυγχονισμό τους.

Το επομενο διάστημα, ενόψει των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλίες, εκδηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις θα παρουσιάζει το πρόγραμματου ΣΥΡΙΖΑ για όλους τους κρίσμους τομείς που θα αφορούν και την καθημερινότητα του πολίτη.

Παράλληλα, θα ασκεί σκκληρή κριτική στα πεπραγμένα του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, επιρρίπτοντας τους μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα. 

«Η τραγωδία των Τεμπών ήταν “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία, προσθέτοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αισθάνεται ανασφάλεια και αγανάκτηση που γίνεται οργή.

Ακόμη, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ότι ξεχαρβάλωσε το κράτος αντί το εκσυγχρονίσει, όπως διεμήνυε πριν από τις εκλογές του 2019, ότι απαξίωσε το δημοσιο με ρουσφέτια και πελατειακό κράτος».

Πρόσθεσε δε, ότι «ο κ. Μητσοτάκης προέταξε το ψέμα, την επικοινωνία και τη δικαιολογία για να αποποιηθεί την ευθύνη. Τίποτα δεν ήξερε. Ανήξερος και ανεύθυνος πρωθυπουργός. Ανεύθυνη και ένοχη κυβέρνηση».

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος