ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης βιάζεται να κρύψει τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών- Να αποσύρει άμεσα τη διάταξη η κυβέρνηση

«Επαίσχυντο το νομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν από τις εκλογές προς ψήφιση ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους.  Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως «Πάτσηδες» ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν. Ποιους θέλει να καλύψει; Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ως εξής: «Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του. Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος