ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη προσβολή στα θύματα το ακαταδίωκτο στην Επιτροπή για τα Τέμπη

Στο θέμα του ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που καλείται να διερευνήσει τις αιτίες για την τραγωδία στα Τέμπη, αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται πως με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση θεσπίζει το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η τροπολογία, στο άρθρο 5, ορίζει πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η ψήφιση ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που σύστησε ο κ. Μητσοτάκης για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της συγκάλυψης.

Η δικαιολογία ωστόσο του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου, πως ψηφίζουν το ακαταδίωκτο για να “θωρακίσουν την ανεξαρτησία” της Επιτροπής, που οι ίδιοι όρισαν για να τους ελέγξει, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπρέπειας και μίας αδιανόητης προσβολής στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Απέναντι στο αίτημα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά ολόκληρης της κοινωνίας για αλήθεια στα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες ψήφο συγκάλυψης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος