Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Τουρκία «εφόσον υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες»

Η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου στην Άγκυρα «κλείδωσε» στις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, «αλλά αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη κατάλληλου κλίματος», όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν απέκλεισε «συνάντηση κορυφής»  Μητσοτάκη – Ερντογάν, μετά τη συνάντηση με το Νίκο Δένδια, ενώ υποστήριξε ότι «η Τουρκία έχει επιδείξει τη στάση της τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, μιλώντας για δίκαιο διαμοιρασμό».

Στην Αθήνα, μετά τις διερευνητικές επαφές ο κύκλος των συνομιλιών συνεχίστηκε με τις πολιτικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλή Δεμίρη και τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, στον απόηχο των απειλητικών δηλώσεων Ερντογάν περί χάους στη Μεσόγειο.

Η συνάντηση στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων διήρκεσε 2,5 ώρες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους, αν και στο πλαίσιο αυτό, γίνεται ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και των περιφερειακών εξελίξεων, ενώ εκτιμάται ότι συζητήθηκε και το Κυπριακό, ενόψει της σύγκλησης της άτυπης Πενταμερούς στο τέλος Απριλίου.

«Εναπόκειται στην Τουρκία να χτίσει εμπιστοσύνη»

«Δεν είναι διαπραγμάτευση, αφορά την συζήτηση για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Νότια της Κρήτης, στην περιοχή της Αττικής και στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζονται οι κοινές ασκήσεις με τους Αμερικανούς, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι κοινές πτήσεις των Ελληνικών Αεροσκαφών μαζί με τα Σαουδαραβικά F-15 σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Πηγή: ΕΡΤ/ Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος