Στον δρόμο προς τις κάλπες: Το μήνυμα του πρωθυπουργού στους βουλευτές – «Πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ

Το δίλημμα των εκλογών έθεσε εκ νέου ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Με αφορμή την επέτειο των 48 ετών από την ίδρυση του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε απολογισμό των πεπραγμένων της Κυβέρνησής του, επισήμανε τον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου και επανέλαβε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία.

Όπως είπε «Ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι σημαίνει δυνατή Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση(…) Ακριβώς γι’ αυτό λοιπόν, οι πολίτες πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής. Να αντιληφθούν ότι η πρώτη κάλπη τελικά θα έχει το βάρος της τελικής και ότι δε θα είναι μία χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα, αλλά το θεμέλιο των επιλογών τους για το αύριο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει στους πολίτες ακριβά ψέματα σε φθηνή τιμή», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, εγκαλώντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για δημαγωγία, καταστροφολογία και διαστρέβλωση, καλώντας παράλληλα τους βουλευτές του να επιδεικνύουν σεμνότητα στην επικοινωνία του κυβερνητικού έργου.

«Άκουσα τον κύριο Τσίπρα να λέει, χωρίς να ντρέπεται, ότι αν είχε τη δυνατότητα να μοιράσει 50 δισ., θα έβγαινε, λέει, Πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί. Αυτή είναι η λογική του πιο χυδαίου, του πιο κυνικού παλαιοκομματισμού, η οποία έχει καταδικαστεί πια ανεπιστρεπτί από τους Έλληνες πολίτες(…) Συνεπώς, το δίλημμα το οποίο διατύπωσα στη Θεσσαλονίκη για τα επόμενα χρόνια ισχύει στο ακέραιο: Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου;» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα κατέστησε σαφές πως απομονωμένος στα αδιέξοδά του θα προχωρήσει μέχρι τις εκλογές: με ψέματα, χυδαιότητες και διχασμό(…) τόλμησε να μιλήσει για “λαϊκισμό” αυτός που έχει μοιράσει 50 δισ. από τα δημόσια ταμεία με μοναδική έγνοια να ευνοήσει ημέτερους και φίλους του και όχι να στηρίξει την κοινωνία» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Για επαναφορά της 13ης σύνταξης και χορήγηση των αναδρομικών σε όλους τους δικαιούχους δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντησή του με τους συνταξιούχους.

«Θέλω να το πω ξεκάθαρα, ο Μητσοτάκης σας εξαπάτησε αισχρά(…) Ήρθε και είπε στη Βουλή όταν ψηφίζαμε τη 13η, πέρα από το ότι είναι ψίχουλα, δεσμεύτηκε και την ψήφισε και είπε ότι θα την κρατήσει. Και μόλις εξελέγη την ξέχασε(…) Και βεβαίως πήρε αυτό το 1 δισ. ευρώ (…) και το πήγε για να κλείσει τις τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν φτάνει που η κυβέρνησή του με το νόμο Κατρούγκαλου και άλλες παρεμβάσεις έκανε 17 διαφορετικές περικοπές στις συντάξεις, σήμερα με θράσος παριστάνει και τον τιμητή» απάντησε ο υπουργός Εργασία, Κωστής Χατζηδάκης.

Πυρά της αντιπολίτευσης για την οικονομία.

Μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα βασικής ανάγκης και της φορολογίας στα καύσιμα για την επιβίωση του νοικοκυριού, ζήτησε ο Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗς, Απόστολος Πάνας.

Το μόνο που κάνει ο κύριος Μητσοτάκης είναι να αναμασά τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα, εμφανιζόμενος ως εγγυητής της “σταθερότητας” και των “ισχυρών συμμαχιών της χώρας”, ανέφερε το ΚΚΕ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, τονίζει ότι: «η κυβέρνηση των δίδυμων ελλειμμάτων απέδειξε ότι παραμένει αποστασιοποιημένη από την πραγματικότητα».

Μπορεί η Κυβέρνηση να πανηγυρίζει, αλλά η πραγματική ανεργία στη χώρα μας σπάει όλα τα κοντέρ, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος