«Ό,τι και να γίνει το πρόγραμμα στήριξης θα συνεχιστεί» – Τι είπε ο πρωθυπουργός για Τσίπρα και εκλογές (video)

Array

Στην ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε διεξοδικά ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συμπλήρωση 48 ετών από την ίδρυση του κόμματος.

«Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο για την αποσταθεροποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα συνεχιστούν. ‘Εχει έρθει η ώρα των Βρυξελλών να υιοθετήσουν μία κοινή ευρωπαϊκή απάντηση, τόνσε, τρία εικοσιτετράωρα πριν από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα. Το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς, είπε ο πρωθυπουργός αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο, ενώ  καταλογίζει «χυδαίο και κυνικό παλαιοκομματισμό στον Αλέξη Τσίπρα και καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν για την «παγίδα της απλής αναλογικής».

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού σε βίντεο:

Aφήνοντας αιχμές για τη στάση της Γερμανίας o πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχει έρθει η ώρα των Βρυξελλών να υιοθετήσουν μία κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στη μέγγενη που αντιμετωπίζουν τα 27 κράτη-μέλη».

«Και αυτή η περιπέτεια ίσως πρόσκαιρα να μας κοστίσει, όμως δεν θα μας λυγίσει. Όπως δεν μας λύγισαν ούτε και οι προηγούμενες», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

«Ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι σημαίνει δυνατή Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση», επεσήμανε.

Η συνεδρίαση της «γαλάζιας» Κ.Ο. συμπίπτει με τα 48 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να καλεί τους βουλευτές σε εγρήγορση, προκειμένου να επικοινωνούν το έργο της κυβέρνησης.

«Καμμία κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο»

Μιλώντας για το «εισαγόμενο κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση», ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Καμία κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο. Κι όμως η πατρίδα προχωρά μπροστά αντιστέκεται και υπομένει, πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και τη μείωση της ανεργίας ενώ στηρίζει όσο μπορεί το εισόδημα των νοικοκυριών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις».

«Μάχη για συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση»

«Κανένας εθνικός προϋπολογισμός, ούτε μηχανισμός, μπορεί να καλύψει πλήρως το παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Για αυτό δίνω μάχη για μία συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση. Πρέπει να τεθεί ένα πλαφόν στην διεθνή τιμή του φυσικού αέριου και να υπάρξει αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Επισήμανε πως «δεν πρέπει οι εθνικοί προϋπολογισμοί να υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» , ωστόσο «ό,τι και να γίνει στην Ευρώπη το σχέδιο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχιστεί χωρίς να υπάρξει διασάλευση της δημοσιονομικής ισορροπίας».

«Σε λίγο 1,5 εκ. συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά αυξήσεις στο 7%. Από 1ης Ιανουαρίου καταργείται η εισφορά Αλληλεγγύης για όλους, συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους κι ακολουθεί την Πρωτομαγιά η αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ συνεχίζεται ο κύκλος ανάπτυξης της οικονομίας, παρά τη διεθνή αστάθεια», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σε φθηνή τιμή ακριβά ψέμματα από την αντιπολίτευση»

Σε εσωτερικό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον για δημαγωγία, καταστροφολογία και διαστρέβλωση.

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολο χειμώνα και οφείλουμε η αγωνία των πολιτών να μην μετατραπεί σε φλερτ με την δημαγωγία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αξιωματική αντιπολίτευση καταστροφολογεί «στην σκιά του δικού της καταστροφικού παρελθόντος, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων απώλειες από τον κορονοϊό, ανύπαρκτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος καιι δήθεν παραβίαση του ασύλου, όταν η αστυνομία συλλαμβάνει συμμορίες μέσα σε φοιτητικές εστίες».

Προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «λέει χωρίς να ντρέπεται πως αν είχε τη δυνατότητα να μοιράσει 50 δισ. θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί. Αυτή είναι η μορφή του πιο χυδαίου και πιο κυνικού παλαιοκομματισμού που έχει καταδικαστεί πιά ανεπιστρεπτί από τους Έλληνες πολίτες».

«Το δίλημμα που έθεσα στην Θεσσαλονίκη ισχύει στο ακέραιο: εάν όχι εμείς, τότε ποιοι θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παράλληλα και με το βλέμμα στην εθνική κάλπη του 2023 όρισε και πάλι ως στόχο την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας τις λέξεις-κλειδιά της σταθερότητας, της συνέπειας και της συνέχειας.

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως «οι πολίτες πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής» και τόνισε ότι στις εκλογές του 2023 «η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής κάλπης και θα αποτελέσει το θεμέλιο των επιλογών για το αύριο».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος