Στο “κόκκινο” η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το Ελληνικό (video)

Αποκρούει η κυβέρνηση τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα, ότι απειλείται εξαιτίας του υπουργείου Πολιτισμού η επένδυση του Ελληνικού αποδίδοντάς τες σε καταστροφολογία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι “ο μόνος που βρίσκεται (ξανά) σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ”, ενώ νωρίτερα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού τόνισε ότι δεν προκαλείται κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη της επένδυσης.

Ειδικοτερα, με αφορμή το δημοσίευμα που καταλογίζει στις υπηρεσίες του ότι σχεδιάζουν να ορίσουν ως αρχαιολογικό χώρο την περιοχή του Ελληνικού, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι η κήρυξη – οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη της επένδυσης του Ελληνικού, ούτε στρέφεται εναντιον της. Απλά γνωστοποιεί με θεσμικό τρόπο, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν εντοπιστεί και υπάρχουν ορατές αρχαιότητες και συνεπώς θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες του αρχαιολογικού νόμου, που ισχύουν σε όλα τα μεγάλα και μικρά έργα.

Στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέσει άμεσα στο θέμα, τονίζοντας ότι η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.

Επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπολύει με δηλώσεις του ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι “η κυβέρνηση οδηγεί σε ναυάγιο τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών”.

Υπουργοί και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα, για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η αξιοποίηση του Ελληνικού, αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook.

Η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της διερωτάται έαν “επρεπε να συμφωνηθεί η επένδυση, για να συζητηθεί εκ των υστέρων ότι το Ελληνικό είναι αρχαιολογικός χώρος; Όλα στο πόδι σε αυτή τη χώρα; Καμία υπευθυνότητα;” και σημειώνει ότι “κανείς δεν πρόκειται να μας πάρει στα σοβαρά, δυστυχώς. Ερασιτεχνισμοί παντού και πάντα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος