ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδριάζει στις 15:30 το Εκτελεστικό Γραφείο για τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό

Με αντικείμενο τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδριάζει στις 15:30 το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, ενώ «γρίφος» εξακολουθεί να είναι η στάση των διαφωνούντων.

Απουσία Αχτσιόγλου από τη συνεδρίαση

Στη συνεδρίαση του Οργάνου δεν θα παραστεί η Έφη Αχτσιόγλου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που δεν μπορεί να αναβάλει. Για την απουσία της έχει ενημερωθεί η Κουμουνδούρου.

Ποιοι συμμετέχουν στο Εκτελεστικό Γραφείο

Στο Εκτελεστικό Γραφείο μετέχουν ex officio ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος (χωρίς δικαίωμα ψήφου), η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στ. Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, αλλά θέλει σχέδιο

«Θα κερδίσω τις εκλογές αλλά θέλω χρόνο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο Mega. Εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα, επικαλούμενος το καταστατικό του κόμματος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία», είπε ο κ. Κασσελάκης και ανέφερε για τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες, ότι «κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς, το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του πως «το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο κ. Τσακαλώτος ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη ότι «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι» ενώ πρόσθεσε ότι «εγώ θέλω μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά».

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράμμισε: «Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δε γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Σχολίασε επιπλέον το τηλεφώνημα που ισχυρίζεται ότι έκανε το βράδυ του Σαββάτου στην Έφη Αχτσιόγλου, εξηγώντας ότι το έκανε για να τείνει χείρα φιλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος