Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις

Array

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις υποκλοπές κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν γνώριζε «για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και κανενός πολιτικού προσώπου και κανενός δημοσιογράφου» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

«Την δυσπιστία του λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής » απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  καταλογίζοντας στον κ Μητσοτάκη πανικό και χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό των υποκλοπών.

Νωρίτερα κατά την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ ότι εργαλειοποιούν ένα πραγματικό θέμα για να στήσουν ένα δήθεν σκηνικό πολιτικής κρίσης και έκανε λόγο για κέντρα που αποσκοπούν σε αδύναμες κυβερνήσεις. Δήλωσε έτοιμος να αναλάβει το πολιτικό κόστος και τόνισε ότι αυτόν τον δύσκολο χειμώνα θα τον περάσουμε μαζί. «Δεν θα φυγομαχήσω στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.  Επίσης κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια, εάν επιμένει ότι η επισύνδεση ήταν παράνομη, τονίζοντας ότι αυτό το ολίσθημα της ΕΥΠ δεν πρέπει να ακυρώνει τη συνολική της συμβολή στην εθνική άμυνα και το μεταναστευτικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό. Τον αποκάλεσε ιθύνοντα νου της παρακρατικής λειτουργίας των παρακολουθήσεων και τον κάλεσε να παραιτηθεί. Επίσης του ζήτησε να δώσει μία απάντηση γιατί παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Το ίδιο ερώτημα έθεσε στον κ. Μητσοτάκη και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Αν αποτελεί ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, γιατί παρακολουθείτο και ποιος έδωσε την εντολή, ρώτησε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα. « Το ΠΑΣΟΚ θα φέρει στο φως την αλήθεια» είπε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης σημειώνοντας ότι «η Εξεταστική που θα συγκροτηθεί την Δευτέρα, θα διερευνήσει τις ευθύνες για αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο που διασύρει την χώρα διεθνώς και δεν μπορούμε να το μαζέψουμε σε τίποτα διαμήνυσε ο κ. Κατρίνης.

Την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις επισυνδέσεις ζήτησε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Η ΕΥΠ έχει γίνει υπηρεσία πληροφοριών Μαξίμου δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Στο θέμα για την παρακολούθησης του ίδιου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων – ο γραμματέας  του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως υποστήριξε, ποτέ δεν είπε ότι τον παρακολουθούσε ο Αλέξης Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Με τρεις παρατηρήσεις έκλεισε την τριτολογία του επί της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχει ζήτημα ουσιαστικό διάκρισης. Θεωρούμε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από δυνατότητα παρακολούθησης για θέματα εθνικής ασφάλειας αλλά πρέπει για πολιτικά πρόσωπα να είναι εξαιρετικά στοιχειοθετημένη» είπε και συμπλήρωσε: «Είπατε κ. Τσίπρα ότι επί των ημερών σας ότι δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού. Μετά είπατε δεν έδωσα εγώ εντολή. Επί των ημερών σας ήταν 54.000. Μία μία τις κοιτάξατε; Άλλη δουλειά δεν είχατε να κάνετε; Εγώ δεν γνώριζα καμία. Σας το είπα εξαρχής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος