Σωκράτης Φάμελλος: Η Ελλάδα να πάψει να ακολουθεί πιστά ΗΠΑ και Ισραήλ

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αυξάνουν τον κίνδυνο για μια γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το σκηνικό έντασης και μονομερούς στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, απευθύνει έκκληση για μια εξωτερική πολιτική με πυξίδα την ειρήνη, τον πολυμερή διάλογο και την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου. Υπογραμμίζει την ανάγκη να υψωθεί η φωνή των λαών απέναντι στον παραλογισμό του πολέμου και στα οικονομικά συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Η απόφαση των ΗΠΑ να συνταχθούν με το Ισραήλ και να επιτεθούν στο Ιράν, καταλύει την ειρήνη και το διεθνές δίκαιο, δυναμιτίζει την περιφερειακή ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και φέρνει την ανθρωπότητα πιο κοντά στον πυρηνικό εφιάλτη, του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η σημερινή ηγεσία της ΕΕ είναι απούσα από τις εξελίξεις, χωρίς στρατηγική αυτονομία, εγκλωβισμένη σε μια ψυχροπολεμική λογική στρατιωτικής οικονομίας με μεγάλους χαμένους τους λαούς και κερδισμένη τη στρατιωτική βιομηχανία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 εφαρμόζει μια εξωτερική πολιτική «δεδομένου και πρόθυμου συμμάχου», σε πλήρη ρήξη με την ενεργητική, φιλειρηνική, πολυδιάστατη πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας συνεχή συρρίκνωση του διεθνούς αποτυπώματος της χώρας, με υποχωρήσεις και ήττες, από τα Βαλκάνια ως την Ανατολή Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Σήμερα, που η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, απαιτείται ένα νέο, παγκόσμιο κίνημα ειρήνης για την προάσπιση του διεθνούς δικαίου και του ΟΗΕ, κόντρα στο δίκαιο του ισχυρού και στις αναθεωρητικές δυνάμεις.

Η Ελλάδα, μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στον πυρήνα της ΕΕ, να πάψει να ακολουθεί πιστά τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Να πρωτοστατήσουμε για τη σύγκληση από τον ΟΗΕ και την ΕΕ μιας Παγκόσμιας Διάσκεψης Ειρήνης και Ασφάλειας της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται η δίκαιη, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, επίλυση του Παλαιστινιακού και να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα.

Παράλληλα, επιβάλλεται η απαλλαγή της Μέσης Ανατολής από όπλα μαζικής καταστροφής.

Καλούμε τους πολίτες να πιέσουν την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση μιας φιλειρηνικής, ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ή μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή θα αποτελούσαν θετική συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος