Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Κατηγορεί την Ελλάδα για «προκλητικές πτήσεις και παραβιάσεις στις ακτές μας»

Νέα επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα. Προκλητικές δηλώσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ, που κάνει λόγο για «προκλητικές πτήσεις στις ακτές της Τουρκίας» κατηγορώντας την Ελλάδα.

Η Τουρκία μετά τις δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο και το νέο διάβημα που έστειλε το ελληνικό ΥΠΕΞ προς τον Τούρκο Πρέσβη, συνεχίζει να προκαλεί και αυτή τη φορά μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Σχετικά με τις δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα γεγονότα μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών στο Αιγαίο στις 27 Απριλίου 2022 δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προκλητικές πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της χώρας μας σε Ντιντίμ, Ντάτσα και Νταλαμάν.

Η Πολεμική μας Αεροπορία απάντησε σε αυτές τις προκλητικές πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής.

Ενώ η Ελλάδα είναι που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορεί τη χώρα μας για αβάσιμους ισχυρισμούς είναι ασυμβίβαστο με την πρόσφατη θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να βάλει τέλος στις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της και να υποστηρίξει ειλικρινά τη διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησε τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της Τουρκίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου του εναέριου χώρου της, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος