Πολιτικές αναταράξεις για την υπόθεση τηλεοπτικών αδειών – Υψηλοί τόνοι για το διακύβευμα των εκλογών και τις μετεκλογικές συνεργασίες

Array

Έντονες τριβές και αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό συνεχίζει να προκαλεί η υπόθεση Καλογρίτσα, ενώ την ίδια ώρα ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή τις επικείμενες εκλογές και το διακύβευμα της κάλπης και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών.

Με συνέντευξή της στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η γραμματέας του επιχειρηματία Ευθαλία Διαμαντή τονίζει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και για την δημιουργία δικών του μέσων ενημέρωσης, σημειώνει ότι ο Νίκος Παππάς διαβεβαίωνε τον επιχειρηματία ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα τα πάρει πίσω και υπογραμμίζει ότι όλα τα SMS είναι αληθινά και ότι υπάρχουν και άλλα.
Όπως δηλώνει στη συνέντευξή της η κα Διαμαντή: «Ο κ. Καλογρίτσας χρηματοδοτούσε αφειδώς τις προσπάθειες του κόμματος να αποκτήσει το δικό του τηλεοπτικό κανάλι και τη δική του εφημερίδα. Ομάδες ανθρώπων εργάζονταν γι` αυτόν τον σκοπό. Ο κ. Καλογρίτσας πλήρωνε μισθούς, παρείχε την υποδομή κάθε μορφής […], ταυτόχρονα ενίσχυε και το κόμμα όσο μπορούσε. Κατέθεσα μάλιστα και τα όσα έλεγε με βαριά φωνή ένας κύριος (στέλεχος του κόμματος), που ήταν γι’ αυτόν τον σκοπό στα γραφεία του Ομίλου Καλογρίτσα: “Χρήστο μου, τα κόμματα δεν ζουν χωρίς χρήματα”».

Τα όσα υποστηρίζει στη συνέντευξη της η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, που ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να δώσει εξηγήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων και συγκεκριμένα για τις σχέσεις Παππά – Καλογρίτσα για το τι γνωρίζει για την χρηματοδότηση του κόμματος του από τον κ. Καλογρίτσα και για το τι γνώριζε για τις μεταφορές μαύρου χρήματος, που σύμφωνα με την κα Διαμαντή έγιναν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ από την Κύπρο και από τον κ. Αρτέμη Αρτεμίου.

Η Κουμουνδούρου πάντως επιτίθεται με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση Παππά-Καλογρίτσα. Την κατηγορεί ότι «βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τη δημοκρατική εκτροπή των παρακολουθήσεων, τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, ως τα σκάνδαλα βουλευτών και στελεχών της που ως γαλάζιες ακρίδες έχουν ορμήσει στον δημόσιο πλούτο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά».

Την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες του Νίκου Παππά έλεγαν στην ΕΡΤ ότι 8 μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο είναι αθωωτικοί για τον πρώην υπουργό Επικρατείας ενώ τόνιζαν ότι η αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Παππά και της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα θα συνεχιστεί στη δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν με αφορμή τις επικείμενες εκλογές και το διακύβευμα της κάλπης και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 6, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι είναι τριπλό το δίλημμα των εκλογών. «Ποιος θα είναι ο ηγέτης. Από τη μία είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά μαζί με κάποιους. Ποιοι θα είναι αυτοί; Θα είναι ο κύριος Ανδρουλάκηςς, Θα είναι ο κύριος Βαρουφάκης θα είναι ο κύριος Κουτσούμπας; Άρα δεν υπάρχει πρόσωπο ηγέτη εναλλακτικό. Το άλλο ζήτημα είναι σταθερότητα ή αβεβαιότητα, πολύ μεγάλο δίλημμα γιατί τα πάντα βρίσκονται σε κινητικότητα και η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα μιας κυβερνητικής αβεβαιότητας. Και το τελευταίο ερώτημα είναι αν θα δώσουμε αυτά τα οποία έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό και θα πάμε σε άλλα όπως. Θα διασφαλίσουμε ή θα υπονομεύσει με αυτά τα οποία έχουμε κερδίσει στην οικονομία και στην διεθνή εικόνα και το κύρος της χώρας».

Από την άλλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας επεσήμανε ότι το ερώτημα που θα τεθεί στις επόμενες εκλογές είναι αν συνεχίσει Μητσοτάκης συνεχίσει να καταπατά συνταγματικά δικαιώματα και να λειτουργεί υπέρ των 10 ανθρώπων στη χώρα μας ή αν η κοινωνία μας θα βγει από την μέγγενη των πολλαπλών χρήσεων που μας έχει οδηγήσει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, στην παρέμβασή του σημείωσε: «Δε μας ενδιαφέρει επιβίωση των δύο αλλά η επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτά είναι δικά τους παιχνίδια και δεν μας αφορούν. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να πείσουμε και να πείσουμε ότι είμαστε μία αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική πρόταση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που δε θα θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης από την πλευρά του τόνισε ότι «Η Ελληνική Λύση έχει το πρόγραμμα της. Δεν εμπιστεύεται ούτε τη Νέα Δημοκρατία, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα πορευτούμε αυτόνομα».

Σε ομιλία του από την Πάτρα ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι «το πραγματικό δίλημμα χωρίς περιστροφές είναι ένα: Ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος. Όσοι λοιπόν θέλουν πραγματικά να είναι δυνατός ο λαός, χωρίς δεύτερη σκέψη τώρα να πουν: Δυνατό ΚΚΕ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος