Δ. Κουτσούμπας: Χρειαζόμαστε δυνατό ΚΚΕ όποιος κι αν βρεθεί αύριο στο τιμόνι της αντιλαϊκής διακυβέρνησης

Array

Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην Πάτρα στο γήπεδο της ΕΑΠ πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 20/1 ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στα ζητήματα της επικαιρότητας.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) ο κ. Κουτσούμπας: «Στηρίξτε το ΚΚΕ στις εκλογές, ελάτε να συμβάλλουμε όλοι και όλες, ώστε από την κάλπη που θα στηθεί την Άνοιξη να προκύψει ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα που θα δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στο λαό και αυτό μόνο ένα μπορεί να είναι: Δυνατό το ΚΚΕ!

Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα, όποιος κι αν βρεθεί αύριο στο τιμόνι της αντιλαϊκής διακυβέρνησης, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιθανό συνέταιρο το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως: «Μαζί βέβαια με τα σενάρια που κυκλοφορούν, παρακολουθούμε και την προσπάθεια της κυβέρνησης, να επαναφέρει ρύθμιση περιορισμού της συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, στο όνομα της παρεμπόδισης του κόμματος του καταδικασμένου εγκληματία ναζί Κασιδιάρη.

Τους το λέμε ξανά: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο στην απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση».

Δ. Κουτσούμπας: Χρειαζόμαστε δυνατό ΚΚΕ όποιος κι αν βρεθεί αύριο στο τιμόνι της αντιλαϊκής διακυβέρνησηςAκολούθως ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως: «Και το πιο σημαντικό είναι πως οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν καμιά σχέση με τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος -και τέτοια υπάρχει μπόλικη- όπως αποδεικνύουν τα διάφορα σκάνδαλα με τους Πάτσηδες και τις Καϊλή, με τις συναλλαγές και τα παζάρια σε βάρος του λαού.

Το ΚΚΕ έχει βουλευτές αγωνιστές, που βρίσκονται στις πύλες των εργοστασίων, στα σπίτια που πάει ο δικαστικός κλητήρας, στις γειτονιές που μαθητές πετιούνται έξω από το σχολείο τους».

Μιλώντας για την παρουσία του ΚΚΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε πως: «Άλλωστε, και η δημοτική αρχή στην Πάτρα με δήμαρχο των Κώστα τον Πελετίδη, ό,τι κατάφερε τόσα χρόνια, στην προσπάθειά της να ανακουφιστεί ο λαός της Πάτρας, το κατάφερε ως “αντιπολίτευση” απέναντι στην κεντρική εξουσία και τις διάφορες κυβερνήσεις και όχι ως κολαούζος και μακρύ της χέρι».

Για το θέμα της ενέργειας, ανέφερε πως: «Η αλήθεια είναι ότι φταίει ο ίδιος ο χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η απελευθέρωση της ενέργειας της ΕΕ, η στρατηγική της πράσινης μετάβασης, η αβάσταχτη φορολογία μαζί με το χτύπημα των μισθών.

Κι όλα αυτά δεν είναι εισαγόμενα. Ισχύουν παντού σε όλες τις χώρες της ΕΕ και φυσικά και στην Ελλάδα, που είναι πλήρως ενταγμένη στην ευρωενωσιακή αγορά, στις αντίστοιχες δομές και μηχανισμούς που αποτελούν τους εμπρηστές της ακρίβειας.

Γι’ αυτό και καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια.

Ούτε φυσικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατά το 51% κρατική ΔΕΗ. Λες και δεν ήταν η ΔΕΗ του 51% επί ΣΥΡΙΖΑ, που με την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιώτες κάτω του κόστους, διαμόρφωσε το καρτέλ της ενέργειας!

Αλλά και σήμερα, μια κρατικοποιημένη κατά 51% επιχείρηση ηλεκτρισμού στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς, δεν θα διασφαλίσει κέρδος για τους ιδιώτες μετόχους της και για να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους ομίλους;

Δεν θα κινηθεί κι αυτή, με βάση την πολιτική της πράσινης ενέργειας της ΕΕ, τις δεσμεύσεις της, τη ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα, την προώθηση των ΑΠΕ, που και εδώ στην Αχαΐα χωρίς σχέδιο ξεφυτρώνουν πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων, πολλές φορές θυσιάζοντας και μεγάλες εκτάσεις βλάστησης;

Μια τέτοια, λοιπόν, κρατική επιχείρηση ενέργειας αναγκαστικά θα παράγει πανάκριβα ηλεκτρική ενέργεια, αφού είναι πανάκριβο το φυσικό αέριο, πανάκριβες οι ΑΠΕ, ενώ η ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα της ΕΕ κάνει πανάκριβο και τον λιγνίτη.

Άρα, θα πρέπει είτε να πουλάει ακριβά το ρεύμα, είτε να επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή πάλι απ’ τις τσέπες των φορολογουμένων. Τόσο προοδευτική συνεπώς είναι κι αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δ. Κουτσούμπας: Χρειαζόμαστε δυνατό ΚΚΕ όποιος κι αν βρεθεί αύριο στο τιμόνι της αντιλαϊκής διακυβέρνησηςΓια το θέμα της Υγείας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε: «Ζητάει ο Μητσοτάκης αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και άλλη μια τετραετία για να ολοκληρώσει ό,τι αντιλαϊκό άφησε στη μέση.

Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τον τομέα της υγείας που μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, αν ένα πράγμα αποκαλύφτηκε, είναι η χρεοκοπία της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Αν σήμερα, εδώ στην Αχαΐα τα νοσοκομεία, όπως το μοναδικό Παιδιατρικό το Καραμανδάνειο, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, το Νοσοκομείο του Αιγίου, αλλά και τα κέντρα υγείας, βρίσκονται σε αυτή την τραγική κατάσταση, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνικό εξοπλισμό και υποδομές, φανταστείτε τι έχει να συμβεί αν η ΝΔ πάρει λευκή επιταγή για να ολοκληρώσει το αντιλαϊκό έργο της και στον τομέα της υγείας!

Βέβαια δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις, τα σχέδια της ΝΔ είναι γνωστά.

Ξεκίνησε να τα υλοποιεί με τον νόμο για το νέο ΕΣΥ, συνεχίζει με τον πρόσφατο νόμο για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, όπου ουσιαστικά παραδίδει τους ασθενείς στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας».

Ως προς τα θέματα της ειρήνης σχολίασε πως: «Από την ένταξη της Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίδας στα πολεμικά σχέδια και στον πόλεμο υπέρ του ΝΑΤΟ, ακόμα και με πυρηνικά όπλα.

Από τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, που συμμετέχει και συντονίζει τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στο Ιόνιο μέχρι τον ελλιμενισμό μεγάλης ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης στο λιμάνι της Πάτρας, υπό τη διοίκηση μάλιστα Τούρκου αξιωματικού δύναμης, ενταγμένης στην ενίσχυση του αποκλεισμού και της άσκησης στρατιωτικής πίεσης της Ρωσίας, στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, καταλαβαίνει κανείς ότι ολόκληρη η περιοχή «φωνάζει» την εμπλοκή της στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Και με αυτή την επικίνδυνη εμπλοκή, την οποία στη φάση αυτή τρέχει η κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα της δήθεν ευρωΝΑΤΟϊκής αλληλεγγύης, συμφωνούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί όλοι τους στοιχίζονται πίσω από το στρατηγικό στόχο της αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης, τον οποίο όλοι υπηρέτησαν και υπηρετούν ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.

Ποιος λοιπόν, μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους, να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που υπάρχουν για το λαό μας από την εμπλοκή στον πόλεμο;

Οπωσδήποτε όχι βέβαια αυτοί που τους δημιουργούν γιατί υλοποιούν τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά ο ίδιος ο λαός, με την πάλη του και με το ΚΚΕ δυνατό».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η κερδισμένη ψήφος για το λαό που εκφράζει τη συνέπεια λόγων-έργων, που δεν θα τον απογοητεύσει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ανάσες ανακούφισης, που φωτίζει κι ανοίγει δρόμο για την πραγματική διέξοδο.

Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος