Οικονόμου: Ο σχεδιασμός για τις γεωτρήσεις προχωρά κανονικά, δεν δεχόμαστε υποδείξεις και απειλές

Στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, την τουρκική προκλητικότητα και τις εκλογές αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του. Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις στην Κρήτη και τις απειλές Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «ο σχεδιασμός μας για τις γεωτρήσεις προχωρά. Είναι ένα σχέδιο βασισμένο στο διεθνές δίκαιο, καλά μελετημένο, ζυγισμένο, για να επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να αυξήσουμε τον πλούτο μας. Δεν δεχόμαστε υποδείξεις και απειλές».

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κάθε δυνατότητα που δίνει η οικονομία αξιοποιείται για να στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας. Οι Έλληνες πολίτες έχουν εμπεδώσει στην καθημερινότητά τους ότι πληρώνουν λιγότερους φόρους, μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές. Εμπεδώνουν μία πολιτική που αξιοποιεί κάθε πλεονέκτημα, κάθε θετικό αποτέλεσμα της οικονομίας και επιστρέφεται πίσω ως κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες», δήλωσε αρχικά στον ΣΚΑΪ.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η πολιτική συνδέεται με την ανάγκη να είσαι στο πλευρό της κοινωνίας σε μία περίοδο που οι δυσκολίες δεν παύουν να είναι υπαρκτές. Δεν έχει να κάνει με τον προεκλογικό χρόνο αλλά με ένα σχεδιασμό ώστε ο πολίτης να νιώθει το κράτος στο πλευρό του όταν υπάρχει ανάγκη. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μία πολιτική που μπορεί να παράγει πλούτο για να τον μοιράζει σωστά στους ανθρώπους, όχι να διευρύνει αδιέξοδα και να φορτώνει μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας. Στόχος της επόμενης περιόδου είναι να αυξήσουμε τα εισοδήματα, τις απολαβές των ανθρώπων», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις γεωτρήσεις στην Κρήτη και την τουρκική προκλητικότητα

Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις στην Κρήτη και τις απειλές Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «ο σχεδιασμός μας για τις γεωτρήσεις προχωρά. Είναι ένα σχέδιο βασισμένο στο διεθνές δίκαιο, καλά μελετημένο, ζυγισμένο, για να επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να αυξήσουμε τον πλούτο μας. Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα πολύ ισχυρή. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, δεν δέχεται υποδείξεις και απειλές για τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει την εξωτερική της πολιτική, την πολιτική για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που απειλεί, ούτε απειλείται ούτε εκφοβίζεται. Ταυτόχρονα, είμαστε ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, απόλυτη αποτελεσματικότητα να αντιδράσει απέναντι σε κάθε πρόκληση και απειλή».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η αύξηση «σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι ούτε προσχηματική ούτε αμελητέα. Ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη για αύξηση των μισθών και των αποδοχών των ανθρώπων που αμείβονται με το κατώτατο όριο. Όπως αντιλαμβάνεται συνολικά η κυβέρνησή μας. Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι να συγκλίνουμε τους μισθούς και τα εισοδήματα με τον μέσο όρο της Ε.Ε. Το στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι να αυξήσουμε τους μισθούς και τα εισοδήματα για όλους τους Έλληνες».

Από την άνοιξη και μετά οι εκλογές

Για το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός είχε πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και μένει συνεπής σε αυτή του τη δέσμευση. Από την άνοιξη και μετά, με βάση τον χαρακτήρα των εκλογικών αναμετρήσεων, με βάση το τοπίο και τον χρόνο, είναι πολύ πιθανό να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες. Οτιδήποτε από την άνοιξη και μετά ταυτίζεται με την εξάντληση της τετραετίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος