Οι μνηστήρες του ΚΙΝΑΛ και τα debates ενόψει των εσωκομματικών εκλογών

Στο δρόμο για τις κάλπες βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να αναδείξει τον επόμενο Πρόεδρό του και οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του ξεκίνησαν ήδη περιοδείες ανά την Ελλάδα με το βλέμμα στις τηλεμαχίες που θα αποφασιστούν τα επόμενα 24ωρα.

Μέχρι στιγμής τρεις από τους υποψηφίους έχουν ορίσει εκπροσώπους στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) σχετικά με τη διευθέτηση των debates για τα οποία θα αποφασίσει στη συνεδρίασή της την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ορίσει τον Βαγγέλη Τσόγκα, ο Ανδρέας Λοβέρδος τον Σπύρο Καρανικόλα και ο Χάρης Καστανίδης τον Αιμίλιο Τσαπρανίδη.

Οι τέσσερις εκ των έξι υποψηφίων Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης με επιστολές τους προς την ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής, ζητούν τη διεξαγωγή debates μεταξύ των υποψηφίων.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ζητάει να γίνουν δύο debates μεταξύ των έξι υποψηφίων και στον δεύτερο γύρο ένα μεταξύ των δύο που θα αναμετρηθούν.

Παύλος Γερουλάνος

Προτείνει κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής σε 4 θεματικά debates, που θα διεξαχθούν σε τέσσερις περιφερειακές πρωτεύουσες νομών.

Ανδρέας Λοβέρδος

Τη συμμετοχή σε κοινές τηλεοπτικές συζητήσεις όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών προτείνει και σε δύο μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία στο β’ γύρο.

«Με την επίγνωση αυτή και με δεδομένη την πεποίθηση όλων μας ότι πρώτο ζητούμενο αποτελεί η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των συμπολιτών μας, θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση όλων των υποψηφίων σε συνεργασία με την ΕΔΕΚΑΠ για τις κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις μας (τα επονομαζόμενα debates)».

Επίσης, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τονίζει τον συνθετικό διάλογο που είναι προνομιακό πεδίο του χώρου και προτείνει τη διεξαγωγή δύο δημοσίων συζητήσεων (debates) κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου μεταξύ 6 και 12 Δεκεμβρίου. «Τέλος, αντιμετωπίζω θετικά τη διαδικασία ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των δημοσιογράφων και των υποψηφίων», προσθέτει.

Παύλος Χρηστίδης

Τη διεξαγωγή τριών θεματικών τηλεοπτικών διαλόγων ζητάει και με τη συμμετοχή πολιτών:

  • Δημοκρατία, Οικονομικές ανισότητες και Διαγενεακή αλληλεγγύη την εποχή της κλιματικής κρίσης.
  • Η Ελλάδα στον κόσμο. Εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
  • Το Κίνημα μας ως φορέας πολιτικής. Θεσμική λειτουργία, συμμετοχή, αποφάσεις, λογοδοσία.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος