Στην τελική ευθεία η κούρσα διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ (video)

Η κούρσα για την διαδοχή στο ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος οργανώνουν καθημερινά περιοδείες χωρίς να λείπουν οι αντιπαραθέσεις καθώς απομένει ένας μήνας μέχρι το κρίσιμο crash test στις 5 Δεκεμβρίου.

Ένας μήνας απέμεινε πριν την εσωκομματική αναμέτρηση στο ΚΙΝΑΛ και ήδη άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων. Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε απαντήσεις σε όσα του έχουν καταλογίσει για την περίοδο διακυβέρνησής του και τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι δεν θέλει να πάρει καμιά πολίτικη ρεβάνς, αλλά να συμβάλλει στην ανάταξη της παράταξης.

«Αυτή η ευκολία να λένε θα τα σκίσουμε τα μνημόνια, θα έχουμε τα Ζάππεια, με ένα νόμο κι ένα άρθρο, εάν τότε είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων -όλα τα κόμματα- θα είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ο ελληνικός λαός στο πολιτικό προσωπικό. Σήμερα θα το βλέπαμε στην πανδημία. Η Πορτογαλία είχε ένα μνημόνιο και 87% είναι οι εμβολιασμένοι ενώ εμείς είχαμε τρία μνημόνια και 60% εμβολιασμένους» είπε μεταξύ άλλων o κ. Παπανδρέου.

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τη συνέντευξη ο Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ήταν αναφορές στο παρελθόν. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν θα ψηφίσουμε για το παρελθόν. Δεν γίνεται να κάνεις αλλαγή χωρίς να δώσεις ελπίδα. Εμείς τη συζήτηση δεν τη γυρίζουμε πίσω. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Μιλώ για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα».

Γ. Παπανδρέου: Θα ξανακάνουμε την παράταξή μας δυνατή και κυρίαρχη

«Ξεκινάμε σήμερα από εδώ, από την Αχαΐα, μια νέα μεγάλη προσπάθεια. Να γίνει μεγάλη και ισχυρή η δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Γιατί εμείς μπορούμε να δώσουμε όραμα, ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό» τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην Πάτρα, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

«Συμπάσχουμε με τις αγωνίες του λαού, που βίωσε και βιώνει απανωτές κρίσεις» είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε: «Μας δίδαξαν πολλά, αυτές οι κρίσεις. Και ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε νέες μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις. Μια μεγάλη μετάβαση, στην πράσινη ανάπτυξη. Αυτή η μεγάλη αλλαγή, δεν μπορεί να γίνει με αντιλήψεις και πρακτικές παρελθόντος, δεν μπορεί να γίνει με ένα κράτος πελατειακό που στηρίζει κατεστημένα και ρίχνει τα βάρη στον λαό».

«Η ευθύνη μας είναι μεγάλη» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και επισήμανε: «Οι αρχές και οι παραδόσεις μας, επιβάλλουν, να εγγυηθούμε μια μετάβαση που χτυπά τα διαχρονικά προβλήματα, προβλήματα που γνωρίζει ο ελληνικός λαός και ταυτόχρονα να εγγυηθούμε μια μετάβαση που θα δίνει τη σιγουριά στην Ελληνίδα και στον Έλληνα, θα αντιμετωπίζει τις τεράστιες ανισότητες, θα εμπεδώνει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα δίνει σε όλους τη δυνατότητα δημοκρατικής συμμετοχής και μαζί, θα διαμορφώνει το νέο όραμα για τον ελληνισμό».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, «η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια διέξοδο», προσθέτοντας ότι «θα ξανακάνουμε την παράταξή μας δυνατή και κυρίαρχη, διότι το μπορούμε».

Α. Λοβέρδος: Το ξεκόβω, λέω όχι σε προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

O Ανδρέας Λοβέρδος απέρριψε κάθε συζήτηση περί προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «εγώ λέω από την πρώτη στιγμή όχι. Υπάρχουν κάποιοι από εμάς που μεταχειρίζονται ίδιους όρους με τον κ. Τσίπρα όπως προοδευτική κυβέρνηση κλπ. Το ξεκόβω. Εκείνο που εμείς οφείλουμε να κάνουμε είναι να προετοιμάσουμε το δικό μας κυβερνητικό πρόγραμμα».

Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε μιλώντας στο newsbomb.gr ότι στόχος του είναι να δώσει στη χώρα μια αξιόπιστη και προοδευτική αντιπολίτευση και μετά μια κυβέρνηση.

Από το Ναύπλιο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι «είμαστε εδώ για να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές».

Την ανάγκη να γίνει συζήτηση για το μέλλον αλλά και τις απαντήσεις που δίνει η σοσιαλδημοκρατία υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Καστανίδης με ανάρτησή του επισημαίνει ότι η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα κριθεί από τη μάχη των ιδεών και όχι από τη σύγκρουση οργανωτικών μηχανισμών και από εξωθεσμικά κέντρα ισχύος.

Για το θέμα των debates των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα αποφασίσει στη συνεδρίαση της Τρίτης η ΕΔΕΚΑΠ.

Yποστηρικτές και φίλοι της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, πρόκειται να πραγματοποιήσουν, την Κυριακή το μεσημέρι, την πρώτη τους συνάντηση, ταυτόχρονα σε κάθε νομό της χώρας μέσω διαδικτύου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Σχετικό Άρθρο: ΚΙΝΑΛ: Στην μάχη για την ηγεσία οι υποψήφιοι (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος