Ο υπ. Υγείας αποδέχθηκε το αίτημα συνάντησης με την οικογένεια του 3χρονου κοριτσιού

Αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα συνάντησης με την οικογένεια του 3χρονου κοριτσιού, που μπήκε στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και κατέληξε με ανακοπή καρδιάς, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να διαβεβαιώσει ότι θα διενεργηθεί κάθε έρευνα για τη διαπίστωση της αιτίας του θανάτου της.

Τα αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη που κατέληξε έπειτα από 10 μέρες νοσηλείας, αναμένουν ιατροδικαστές και η οικογένεια του παιδιού.

Η μητέρα της συγκλονίζει: “Έχουμε καταθέσει μήνυση, τελείωσε. Εφόσον δεν παίρνουμε τις απαντήσεις όταν είμαστε εν ζωή θα τις ψάχνουμε στον θάνατο”, είπε συντετριμμένη.

Στο παιδί που άφησε την τελευταία του πνοή δύο ώρες μετά τη διακομιδή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο Παπαγεωργίου, εντοπίστηκαν πνευμονολογικό και εγκεφαλικό οίδημα. Δεκάδες είναι τα αναπάντητα ερωτήματα των γονιών που είδαν το νήμα της ζωής του παιδιού να κόβεται τόσο αναπάντεχα και ενώ αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πόνους στον αστράγαλο.

Από τους γιατρούς είχαν εξεταστεί οι πιθανότητες της νόσου Καβασάκι και long covid, αφού το παιδί είχε αντισώματα κορονοϊού.

Ποια είναι τα πιθανά αίτια

Σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο, διευθυντή ΕΣΥ της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ, οι γιατροί έχουν εστιάσει τις έρευνες τους για τα αίτια του θανάτου της 3χρονης Κατερίνας σε τρεις πιθανές ασθένειες: τη νόσο Καβασάκι, την αγγειίτιδα και το Long Covid σύνδρομο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος