Ν. Καπραβέλος: O θάνατος της 3χρονης μπορεί να οφείλεται σε νόσο Καβασάκι, αγγειίτιδα ή long covid σύνδρομο (video)

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συμμερίζομαι την αγωνία των τραγικών γονιών που έχασαν το παιδί τους, όμως υπάρχει η αγωνία και στην ιατρική κοινότητα να δούμε τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε θάνατο αυτό το μικρό κορίτσι», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβέλος, σχετικά με την απώλεια ενός τρίχρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.

Μιλωντας για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού ο διευθυντής ΕΣΥ της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» επισήμανε ότι γίνεται διεξοδική διερεύνηση του θέματος. «Πρέπει να εκτιμηθούν τα τοξικολογικά ευρήματα και να μαζευτούν όλα τα στοιχεία του φακέλου για να βγει μία διάγνωση».

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν έγιναν ιατρικά λάθη ο κ. Καπραβέλος απάντησε ότι στο Ιπποκράτειο που κατέληξε η μικρή είναι «ένα νοσοκομείο υψηλών προδιαγραφών, με μια πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική με μεγάλη δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα». Και όπως είπε, «αν δεν ξέρουμε όλα τα ευρήματα, είναι βιαστικό να μιλάμε. Η αιτία που οδήγησε ένα μικρό παιδί σε ανεπάρκεια οργάνων και στο θάνατο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση».

Ποια είναι τα πιθανά αίτια

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο οι γιατροί έχουν εστιάσει τις έρευνες τους για τα αίτια του θανάτου της 3χρονης Κατερίνας σε τρεις πιθανές ασθένειες: τη νόσο Καβασάκι, την αγγειίτιδα και το Long Covid σύνδρομο.

«Επειδή η Παιδιατρική κλινική συνδέεται με το ΑΧΕΠΑ γνωρίζω ότι έγινε προσπάθεια να βοηθήσουν το παιδί. Μη βιαζόμαστε. Θα βγουν τα αποτελέσματα. Είναι αδύνατο να δεχτούμε το θάνατο ενός παιδιού. Τριακόσιοι θάνατοι γίνονται καθημερινά, αλλά αυτός ο θάνατος σημαδεύει όλους μας».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος