Νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα συγκέντρωσε το 57% των ψήφων, έναντι 43% της Έφης Αχτσιόγλου. Ψήφισαν περίπου 135 χιλιάδες μέλη.

“Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Από αύριο αρχίσει η σκληρή δουλειά” τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κασσελάκης. “Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας” σημείωσε και ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά αλλά και όλους τους εθελοντές της καμπάνιας του, που όπως είπε «δεν θα ήμασταν εδώ απόψε, χωρίς αυτούς».

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ λίγο αργότερα προχώρησε σε δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων: Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθαν στην κάλπη” τόνισε η κα Αχτσιόγλου. Αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στον κόσμο” σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας».

«Η νίκη είναι του κόσμου» τόνισε ο κ. Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σημασία είναι να έχουμε κι ένα ισχυρό κόμμα. Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει σύμπνοια για το καλό της χώρας” τόνισε η Αθηνά Λινού μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μήνυμα ενότητας έστειλε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για την επόμενη μέρα. “Τους μεγάλους αγώνες θα τους δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι” δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικοινώνησε και με την Έφη Αχτσιόγλου και με τον Στέφανο Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η ενότητα του κόμματος είναι δεδομένη. Βασικό στοιχείο η συλλογική προσπάθεια” δήλωσε στην ΕΡΤ, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Πιστεύω ότι ο Στέφανος μπορεί να μας φέρει σε νικηφόρα πορεία πολύ γρήγορα” τόνισε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε: “Φαίνεται ότι το πάρα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα δημιούργησε μία ανάγκη για τεράστια αλλαγή. Να σας θυμίσω ότι όλοι άλλοι υποψήφιοι είχαμε θητείες υπουργικές. Ήταν πολύ εμφατική η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη“.

Οι υποψήφιοι προσβλέπουν στην ενότητα κι αυτό ελπίζουμε, να υπάρξει ενότητα στο κόμμα, αλλά και οι διασπάσεις καμιά φορά είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν είναι τόσο ακραίες οι διαφορές και δημιουργούνται τόσο μεγάλα προβλήματα είναι λογικό για να λειτουργήσει το κόμμα την επόμενη ημέρα“, τόνισε ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Η πρώτη δήλωση της μητέρας του Στ. Κασσελάκη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών – «Την περίμενα την αγάπη του κόσμου»

Θείος Στέφανου Κασσελάκη: Ευχήθηκα να στηρίζει τη ζωή του στην αλήθεια

Ευ. Βαρδουλάκης στην ΕΡΤ: Οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου είναι διαδικασία ενηλικίωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος