Live – Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου αρχηγού – Όλες οι εξελίξεις

Ύστερα από μία μακρά προεκλογική περίοδο, που ξεκίνησε από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 23:00 θα γνωρίζουμε τον νέο πρόεδρο του κόμματος, καθώς η εσωκομματική εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 21:00 καθώς πήρε μία ώρα παράταση. Η παράταση μίας ώρας -σε όλες τις κάλπες που έχουν στηθεί ανά τη χώρα- κρίθηκε απαραίτητη λόγω της συνεχιζόμενης συμμετοχής των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία.

Στις 133.261 ανέρχεται μέχρι στιγμής η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης κατήγγειλε οτι οι εφορευτικές επιτροπές δεν έβρισκαν τα νέα μέλη που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα, εφιστά την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες, όπως λέει, και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών. Σε νέα ανάρτησή του συμβουλεύει τα νέα μέλη που ψήφισαν την πρώτη φορά να μην δέχονται τη δικαιολογία “δεν σας βρίσκουμε”.

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Δρόσος, ενημερώνοντας ότι «έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό».

«Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Σήμερα ψηφίζουμε», προσέθεσε στη δήλωση του. Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων που φέρεται να έκανε η πλευρά Κασσελάκη, στα κινητά των μελών, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Δρόσου.

Δεν υφίσταται τόσο μεγάλο ζήτημα που να δικαιολογεί τέτοια αντίδραση“, έλεγαν πηγές από την Κουμουνδούρου και υπενθύμιζαν ότι στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπάρχουν και εκπρόσωποι των υποψηφίων. Στο στρατηγείο του κ. Κασσελάκη μιλούν για αστοχίες της Κουμουνδούρου, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν. Μάλιστα, στενός του συνεργάτης τόνισε ότι “θέλω να πιστεύω ότι είναι οι αστοχίες, οι γνωστές αστοχίες της Κουμουνδούρου“.

Κασσελάκης: Όλα κρίνονται σήμερα

Στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, πήγε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Σμύρνης για να ψηφίσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης. Μεταξύ των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες ήταν και μία 95χρονη, την οποία ο κ. Κασσελάκης αγκάλιασε, δεχόμενος «χίλιες ευχές» από την ίδια.

Στη μαζικότητα της συμμετοχής αναφέρθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «Καταρχάς ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο. Η κάλπη είναι άδεια σήμερα το πρωί και όλα κρίνονται σήμερα», ενώ στη συνέχεια ζήτησε να τού επιτρέψουν να πάει να υποδεχτεί στο αεροδρόμιο τη μητέρα του που έρχεται από την Αμερική.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τον περίμεναν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με τον ίδιο να χαιρετά χαμογελαστός, να ανταλλάζει χειραψίες και να βγάζει selfies.

Έφη Αχτσιόγλου: Είμαστε εδώ για να ασκήσουμε δομική αντιπολίτευση

Με συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την  Έφη Αχτσιόγλου μέλη του κόμματος, στο Δημαρχείο Αιγάλεω, όπου προσήλθε χαμογελαστή και ευδιάθετη για να ψηφίσει. Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε απολύτως αισιόδοξη και χαρακτήρισε τη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία ευθύνη και δέσμευση για την επόμενη μέρα.

«Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή, δομική αντιπολίτευση για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που αξίζει να ζουν», είπε η κυρία Αχτσιόγλου συμπληρώνοντας ότι πρέπει «να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά».

Live – Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου αρχηγού – Όλες οι εξελίξεις

«Νομίζω ότι η μαζική συμμετοχή είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση, για μένα σίγουρα είναι, ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράζουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μια διαφορετική πολιτική στον τόπο, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι σήμερα το βράδυ θα είμαστε όλοι πιο χαμογελαστοί στον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ισχυρή δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά», είναι το μήνυμα που εξέφρασε η Έφη Αχτσιόγλου ενώ στην ερώτηση «θα είστε όλοι μαζί αύριο;», απάντησε «αυτό είναι αυτονόητο».

Μήνυμα ενότητας από τον Αλέξη Τσίπρα

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

“Οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης“ τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Φάμμελος: «Στόχος είναι η κοινωνία της Ελλάδας»

Το στέλεχος που βρέθηκε στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Σωκράτης Φάμελλος επέλεξε και τη δεύτερη Κυριακή, να ψηφίσει στην εκλογική του περιφέρεια, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, από όπου έστειλε μήνυμα ενότητας:

Από την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι εδώ. Ολη η κοινωνία εδώ με σεβασμό στη διαδικασία και τον στόχο. Στόχος είναι η κοινωνία της Ελλάδας. Η ανάγκη μας να ζούμε καλύτερα“, τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος