Ν. Ανδρουλάκης: Η ευθύνη των εκλογών βαραίνει ένα πρόσωπο, τον πρωθυπουργό και κανέναν άλλο

«Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να λέει δημοσίως ότι θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας και όλο το υπουργικό συμβούλιο να διαρρέει σε εσάς τους δημοσιογράφους ότι «έχουμε εκλογές το φθινόπωρο»; ανέφερε  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3»  και επέκρινε την κυβέρνηση  ότι ότι «δεν έχει το θάρρος να πει ότι λόγω λανθασμένων επιλογών δεν σηκώνει το βάρος αυτού του χειμώνα».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «έχω πει εξαρχής ότι είναι συνταγματικό ατόπημα να θεωρούμε ότι η πρώτη εκλογή, όπως λέει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, είναι βατήρας για να πετύχουν την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Μια σοβαρή απλή αναλογική έπρεπε να δίνει και ανάλογο χρόνο – όπως στο γερμανικό σύστημα – για προγραμματικές συμμαχίες και συζητήσεις των κομμάτων».

Με φόντο τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «οι Τούρκοι τους τελευταίους μήνες κλιμάκωσαν το θέμα της αποστρατικοποίησης και το συνδέουν με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Πρέπει κι εμείς να έχουμε ένα σχέδιο ισχυρής αποτροπής ως ΕΕ. Και πρέπει επιτέλους να μπει το θέμα του εμπάργκο όπλων, ως κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα. Δεν μπορεί κανένας να εξοπλίζει μια χώρα που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και θέλει να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα χωρών – μελών της ΕΕ», ανάφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Αυτός που έκανε τον Ερντογάν να έχει τη δύναμη να εκβιάζει όλη την Ευρώπη είναι ο κ. Τσίπρας»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έψεξε τους πρόωρους πανηγυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την τελευταία συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο και αναφορικά με την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γεωπολιτικά θέματα σημείωσε ότι «αυτός που έκανε τον Ερντογάν να έχει τη δύναμη να εκβιάζει όλη την Ευρώπη είναι ο κ. Τσίπρας, όταν το 2015 έλεγε ότι δεν έχουμε σύνορα και επέτρεψε με εύκολο τρόπο να παραδώσει τα κλειδιά του εκβιασμού της Ευρώπης με το προσφυγικό – μεταναστευτικό στον κ. Ερντογάν».

Παράλληλα, στον απόηχο δηλώσεων του πρώην Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλου περί αχρείαστης εισόδου της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ , ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «δεν μπορεί σήμερα να ζει αυτή την γεωπολιτική περιπέτεια ο κόσμος, να έχουμε έναν ισχυρό Ευρωπαίο σύμμαχο, τον κ. Μακρόν, και κάποιοι να πανηγυρίζουν στην Ελλάδα για την ήττα του. Τελικά σεβόμαστε τους λαούς; Θέλουμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη; Θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνος ο Πούτιν όπως είναι ο Ερντογάν; Θέλουμε μια Ευρώπη σταθερή; Ή λέμε και κάνουμε αυτά που καταδικάζουμε πως κάνουν κάποιες άλλες χώρες;»

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Δεν ξέρω γιατί η κυβέρνηση μπήκε στην περιπέτεια να στείλει μια ειδική πρόταση που δεν ήταν στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να πάρει έγκριση. Εμείς λέγαμε φορολόγηση των υπερκερδών, αλλά βάσει συγκεκριμένων στοιχείων. Η ΝΔ έκανε φορολόγηση υπερκερδών με κοινή υπουργική απόφαση που θα εισηγηθεί η ΡΑΕ, ενώ η ΡΑΕ δηλώνει αναρμόδια και βλέπουμε σήμερα μια σύγκρουση της ΡΑΕ με την κυβέρνηση. Αυτές οι θολές επιλογές, που γίνονται για να καλύψουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, δεν βοηθούν το δημόσιο συμφέρον»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος