Βουλή: Συζήτηση σε υψηλούς τόνους για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την τραγωδία στα Τέμπη

Σε εξέλιξη η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής όπου σήμερα ψηφίζονται τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Όλα τα κόμματα διευκρίνισαν ότι, αντίθετα από τις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου με τις οποίες διαφωνούν, θα υπερψηφίσουν τα μέτρα στήριξης για το δυστύχημα στα Τέμπη, παρότι όπως υποστήριξαν, “θα έπρεπε να είναι πολύ πιο γενναιόδωρα”. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, δήλωσε ότι θα παραμείνει για να τα υπερψηφίσει.

Σε ομιλία που απηύθυνε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες” για την τραγωδία στα Τέμπη και ότι “δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα”.

Α. Τσίπρας στη Βουλή: Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη – Έντονη αντίδραση Γεωργιάδη

“Υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, που άφησαν σε πλήρη απαξίωση το σιδηροδρομικό δίκτυο. Για να φτάσουμε στο αδιανόητο: Δυο τρένα επί 12 λεπτά να κατευθύνονται στην ίδια γραμμή το ένα απέναντι στο άλλο”, υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Και στο τέλος της ημέρας, αυτό το χρέος είναι το ύστατο χρέος στους ανθρώπους που άδικα χάθηκαν. Ο έμπρακτος σεβασμός στη μνήμη τους”.

“Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πορευτεί, και σε αυτό το τραγικό συμβάν, στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκε για μια τετραετία. Απέναντι στην αλήθεια. Απέναντι στην ευθύνη. Απέναντι στη δικαιοσύνη”, σχολίασε.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι είναι εξωφρενικό να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για έλλειψη ενσυναίσθησης αυτός ο οποίος μαζί με υπουργούς του έδιναν σόου μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Δ. Κουτσούμπας για Τέμπη: Κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να σάς απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες

Κανένα μετρο στηριξης δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση απο τις εγκληματικές της ευθύνες, τόνισε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια και επισήμανε επίσης, ότι κανενα μετρο δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα.

Επίσης, σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΝ, έρχεται για να κλείσει τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες της κυβέρνησης. 

Απο την πλευρά του ΜΕΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση μαγαρίζει τα μέτρα στήριξης όταν τα φέρνει σε ένα νομοσχέδιο γεμάτο με δωράκια και ρουσφέτια για τις ολιγάρχες. 

Δείτε τη συζήτηση στη Βουλή σε απευθείας μετάδοση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος