Δ. Κουτσούμπας για Τέμπη: Κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να σάς απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες

«Ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι εσείς όλοι εδώ μέσα κρυφό καμάρι ότι η επόμενη κυβέρνηση με όποιους συγκυβερνήτες θα πάρει σκυτάλη για να συνεχίσει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ολομέλεια της Βουλής όπου ψηφίζονται τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Όλα τα κόμματα διευκρίνισαν ότι, αντίθετα από τις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου με τις οποίες διαφωνούν, θα υπερψηφίσουν τα μέτρα στήριξης.

«Όλες οι κυβερνήσεις κέρδισαν τον τίτλο της χειρότερης σε σχέση με την προηγούμενη γιατι όλο και χειρότερο γίνεται το σάπιο τμήμα που υπηρετείτε με μόνη ανησυχία να μην εκφραστεί στις κάλπες η οργή του λαού, όπως εκφράστηκε στις διαμαρτυρίες με σύνθημα να μην συνεχιστεί και να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Το έγκλημα υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αναέρομαι σε όλα αυτά που με κάθε ευκιαρία ο πρωθπουργός ονομάζει κρίσεις, όπως πανδημία, πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμοί. Σε όλες τις περιπτώσεις αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι ανάγκες και η πρστασία του λαού αντιμετωπίζονται ως κόστος».

Είναι τόσο μεγάλη η πρεμούρα να μην εκφραστεί στις εκλογές η λαϊκή οργή που επιστρατεύετε ξανά το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί ακυβερνησίας, Αυτή είναι η πολιτική που μεγαλώνει την ανασφάλεια στη ζωή του λαού μας. Στο στόχο της λεγόμενης σταθερότητας συναντιέστε όλοι σας. Όλος ο καυγάς γίνεται για το ποιος θα εκπληρώσει τον στόχο. Η ΝΔ περί αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προοδευτική κυβέρνηση κι από κοντά το ΠΑΣΟΚ που επινοεί διάφορα σχήματα για να δηλώσει απλά παρών στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Το πραγματικό και κρίσιμο ερώτημα για τον λαό είναι το για ποιον και τι ακριβώς θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση, ανέφερε στη συνέχεια. «Το Ταμείο Ανάκαμψης με τα προαπαιτούμενα του, η στρατηγική πράσινης μετάβασης και η πολιτική της απελευθέρωσης που επεκτάθηκε και στο νερό, η εμπλοκή στον πόλεμο και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ που μπορεί να οδηγήσει και σε επώδυνο συμβιβασμό με την Τουρκία, περιλαμβάνονται στα προγράμματα όλων σας», πρόσθεσε ενώ μίλησε για αντιπαράθεση αποπροσανατολιστική ή ανύπαρκτη.

«Ο λαός τα έχει δει όλα. Αφήστε μεγάλες κουβέντες. Κυριακή κοντή γιορτή. Τα ίδια συμφέροντα επέβαλαν κυβερνήσεις συενργασίας σε χώρες που γνωρίζουν πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις», είπε ο κ. Κουτσούμπας κατονομάζοντας τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Παντού ένα πράγμα αποδεικνύεται. Ποτέ και πουθενά μπορεί μια αστική κυβέρνηση να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, δηλαδή την κερδοφορία με τα δικαιώματα του λαού, τα κέρδη τους ή τις ζωές μας, όπως έγραφαν τα πανό για τα Τέμπη. «Εμείς απαντάμε οι ζωές μας. Ετσι τοποθετούμαστε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο γιατί κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις εγκληματικές σας ευθύνες και να γίνει άλλοθι για να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα», τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «δωράκια στο κεφάλαιο όλα αυτά που στο νομοσχέδιο περιγράφονται ως φιλικό επενδυτικό περιβάλλον». Όπως είπε, πρόκειται για συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς επενδυτές κατά παρέκκλιση διατάξεων, όχι μόνο φωτογραφικές αλλά και νέα πακέτα για φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις.

Ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός της τουριστικής και της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η παραχώρηση τουριστικών λιμένων πριν από την ολοκλήρωση χωροθέτησης και σχετικά έργα ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας , είναι fast track διαδικασίες , είπε.

«Εχετε το θράσος να λέτε να βοηθήσετε στον Πολιτισμό όταν το Μητρώο Καλλιτεχνών είναι ένα ακόμη εργαλείο για να συγκεντρώνονται δεδομένα για τη χάραξη αντιλαϊκής πολιτικής και θα χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για να εξαιρεθούν από μέτρα στήριξης οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι του χώρου που είναι και οι πολλοί. Απλήρωτη εργασία στις πρόβες και απόλυση χωρίς σπουδαίο λόγο θεσμοθετεί το άρθρο 106. Γιατί δεν φέρενετε, εάν θέλετε ο καλό τους, τους εργοδότες υπόχρεους να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ;», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος