Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Καθοριστική η ψήφος των 10.000 μελών που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή

Ύστερα από μία μακρά προεκλογική περίοδο, που ουσιαστικά ξεκίνησε από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τον νέο πρόεδρο του κόμματος, καθώς η εσωκομματική εκλογική διαδικασία βαίνει προς το τέλος της. Η προσέλευση είναι μεγάλη, μεγαλύτερη από της προηγούμενης Κυριακής, και δεν αποκλείεται να δοθεί και πάλι παράταση, καθώς έως και αυτή την ώρα παρατηρούνται ουρές.

Εάν την περασμένη Κυριακή η προσέλευση είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία, σήμερα από το πρωί έως και αυτή την ώρα η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία είναι ακόμα πιο αυξημένη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ψήφισαν έως τις 17:00 περίπου 105.000 μέλη, ενώ στον πρώτο γύρο στις 17/9 είχαν ψηφίσει 98.000 μέλη. Η διαφορά δηλαδή είναι κατά 7000 ψηφοφόρους μεγαλύτερη.

Ήταν μάλιστα ακόμα πιο γρήγοροι οι ρυθμοί αυτή τη φορά, καθώς τις προηγούμενες ώρες ψήφιζαν έως και 300 μέλη το λεπτό. Ο ρυθμός όμως έπεσε τις μεσημεριανές ώρες και προς το απόγευμα ανέβηκε εκ νέου, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται να δοθεί και παράταση της ψηφοφορίας.

Υπάρχει πάντως αγωνία και στα δύο στρατόπεδα για τους 10.000 ψηφοφόρους που την προηγούμενη φορά δεν ψήφισαν, και το έπραξαν αυτή τη φορά, γι αυτό θα πρέπει όλοι να είναι σε αναμονή.

Ο κ. Κασσελάκης θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο του, ενώ μετά θα επισκεφθεί την Κουμουνδούρου. Η Έφη Αχτσιόγλου χαμογελαστή έφθασε στο γραφείο της λίγο μετά τις 18:00, ενώ δήλωσε ότι η μόνη αγωνία της σήμερα είναι για τον αγώνα… του ΠΑΟΚ.

Από το πρωί πάντως παρατηρήθηκαν σε τμήματα αρκετά προβλήματα, καθως δεν ήταν δυνατή η ταυτοποίηση μελών με συνέπεια να γίνονται τηλεφωνήματα προς την Κουμουνδούρου και να γίνεται η ταυτοποίηση των μελών κεντρικά.

Ο Γιάννης Δρόσος, πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, έκανε δήλωση στην οποία αναφέρθηκε στη διαδικασία και στην ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και προέβη σε μία σύσταση: κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων που φέρεται να έκανε η πλευρά Κασσελάκη, στα κινητά των μελών προκειμένου να προσέλθουν στις κάλπες, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Δρόσου.

Νέα ανάρτηση έκανε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, τονίζοντας στους πολίτες που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή «να μη δέχονται τη δικαιολογία “δεν σας βρίσκουμε”, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα.

Δεν υφίσταται τόσο μεγάλο ζήτημα που να δικαιολογεί τέτοια αντίδραση“, έλεγαν πηγές από την Κουμουνδούρου και υπενθύμιζαν ότι στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπάρχουν και εκπρόσωποι των υποψηφίων.

Στο στρατηγείο του κ. Κασσελάκη μιλούν για αστοχίες της Κουμουνδούρου, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν. Μάλιστα, στενός του συνεργάτης τόνισε ότι “θέλω να πιστεύω ότι είναι οι αστοχίες, οι γνωστές αστοχίες της Κουμουνδούρου“.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη, Γιάννης Φασουλάς, Γιώργος Παντελάκης, Λάμπρος Παναγιώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος