Λ. Κανέλλη για δήλωση Ανδρουλάκη: Είναι προσβλητική ακόμα και για τους ψηφοφόρους του

«Δεν μπορείς να έχεις έναν αόρατο πάγκο από έναν αόρατο τρίτο σε εκλογές που δεν έχουν γίνει», είπε η Λιάνα Κανέλλη για τη δήλωση Ανδρουλάκη

«Είναι δήλωση που την κάνει κρουπιέρης και νομίζω ότι είναι πολύ προσβλητικό ακόμα και για τους ψηφοφόρους, τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ για τις πολιτικές εξελίξεις της εβδομάδας και ειδικά τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι αν προχωρήσει μια κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θα είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πρωθυπουργός.

Η κ. Κανέλλη σχολιάζοντας την ίδια δήλωση είπε: «Πλειοδοτήστε, είστε μαύρο ή κόκκινο και θα εξουσιοδοτήσετε εμένα τον κρουπιέρη. Θα ψηφίσετε και θα πάρω τα λεφτά και θα τα ποντάρω όπου θέλω εγώ. Θα ψηφίσω τον έναν ή τον άλλον αφού κάνω μαζί τους ένα παζάρι να μην είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος και να είναι ο βοηθός κρουπιέρη. Δεν είναι σοβαρή δήλωση αυτή».

«Σε συνεργασία πας με βάση προγράμματα και ιδέες. Δεν πας με βάση τον πορτιέρη ποιος θα μπει και ποιος δεν θα μπει και ποιος θα πάρει την καρέκλα. Δεν καταλαβαίνω ο ουδέτερος τρίτος ή ο πέμπτος τρίτος ώστε αυτός που θα ψηφίσει να μην ξέρει και ποιος είναι καν ο προετεινόμενος τρίτος», πρόσθεσε.

Αν δεν είσαι ενδιαφερόμενος δεν μιλάς καθόλου, είπε στη συνέχεια.

Η κυρία Κανέλλη χαρακτήρισε έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη τονίζοντας ότι «δυστυχώς είναι προϊόν εγκληματικής πολιτικής, ευρωπαϊκής, ελληνικής, σιδηροδρομικής και πάσης φύσεως και μορφής πολιτικής», και τόνισε σχετικά με τις εκλογές:

«Σε μια μακρά προεκλογική περίοδο όπου όλοι έχουν παίξει με τις ημερομηνίες του Απριλίου, του Μαΐου του Ιουλίου ενώ αρχίζουμε και κάνουμε επίσης σπέκουλα εάν θα είναι 21 ή αν θα 28 μήπως είναι και 14 και μήπως αιφνιδιάσει και πότε θα τις προκηρύξει, πριν από το αρνί μετά το αρνί. Αυτό κράτησε πολύ όταν πάει και στο επίπεδο μαζί με το αρνί και τις εκλογές όπου ξάφνου ο ένας βάζει την παράμετρο των παιδιών που έχουν σχολείο, των παιδιών που δίνουν εξετάσεις, των νέων που θα φύγουν για να πάνε να δουλέψουν στα νησιά σε συνθήκες γαλέρας.

Μέσα σε αυτή την διαδικασία να μπαίνει τώρα και το κομμάτι ποιος θα πρωθυπουργεύσει, είναι κατώτερο της πολιτικής σκέψης κι έχω την εντύπωση ότι χαμηλώνει και το επίπεδο των πολιτικών κριτηρίων του λαού.

Όταν λοιπόν όλοι ωρύονται ότι παίρνουν το μήνυμα των εκλογών και αναλύουν τις μάζες και κάνουν ποιοτικές έρευνες και δημοσκοπήσεις και παίζουνε την πολιτική με όρους μαρκίζας, ποιος ήταν πρώτο τραπέζι πίστα, ειλικρινά το λέω: Είναι υποβάθμιση και υποτίμηση των κριτηρίων του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκες. Ο ελληνικός λαός έχει όνειρα. Ο ελληνικός λαός έχει ένα κάρο προβλήματα και ο ελληνικός λαός έχει και μια πολύτιμη εμπειρία της ζωής του κατά το πλείστον τα τελευταία δέκα χρόνια αρνητική – και στην τσέπη του και στον κόπο του και στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε τα παιδιά του – και με τον τρόπο με τον οποίο κλείστηκε μέσα στην πανδημία γιατί δεν ήταν τίποτε οργανωμένο. Δεν του αρκεί να πανηγυρίζει επειδή πατάει το κουμπάκι στην τράπεζα που εξακολουθεί να παίρνει προμήθεια. Θα του πουν ότι κάποιος θα έρθει και επειδή θα έχει το 10% θα αποφασίσει ποιος θα παίξει;

Αυτά τα λένε οι προπονητές στην κερκίδα ότι άμα ξεμείνουν από επιθετικό, έχουν στον πάγκο δυο τρεις. Δεν μπορείς να έχεις έναν αόρατο πάγκο από έναν αόρατο τρίτο σε εκλογές που δεν έχουν γίνει. Εντάξει, είναι και κουραστικό σε τελευταία ανάλυση, είπε κλείνοντας η Λιάνα Κανέλλη.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Επτά»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος