Επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη: ” Ούτε απαγορεύεται, ούτε έχουμε κάτι να φοβηθούμε”

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα βρίσκεται στην Αθήνα το διήμερο 30- 31 Μαΐου, ενώ η τουρκική διπλωματία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι θα προηγηθεί ιδιωτική επίσκεψη στη δυτική Θράκη.

«Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα. Δεν απαγορεύει ιδιωτικές επισκέψεις», ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και πρόσθεσε: «Ανάλογη επίσκεψη μπορεί να κάνει και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη ή τη Σμύρνη. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να φοβηθούμε σε σχέση με τη μειονότητα τα μέλη της οποίας απολαμβάνουν καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι είναι και Ευρωπαίοι πολίτες».

Την ερχόμενη  Δευτέρα αναμένονται η “εφ΄όλης της ύλης συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Κι ενώ αναμένεται την Κυριακή να συναντηθεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας, η ‘Αγκυρα ρίχνει τους τόνους και μιλά για θετική ατζέντα, στο πλαίσιο της οποίας προαναγγέλλει και τη συνάντηση του Τούρκου υφυπουργού  Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ,  με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, το Σάββατο στην Καβάλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της Τουρκίας επιλέγει να συνδυάσει την επίσκεψή του στην Αθήνα, με επίσκεψη στη Θράκη. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι τι θα ειπωθεί σε αυτήν την περιοδεία, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσαβούσογλου, θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού «Θαλασσόλυκος» , στη θάλασσα του Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διμερής άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21» που έλαβε χώρα στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθης.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος