Συνάντηση Φραγκογιάννη – Ονάλ στην Καβάλα πριν από την επίσκεψη Τσαβούσογλου

Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, στη χώρα μας, ενώ η Άγκυρα ενημερώνει ότι “στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας”, θα προηγηθεί συνάντηση εργασίας μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ,  με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, το Σάββατο στην Καβάλα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάννα Φερεντίνου, η Άγκυρα δείχνει να μην επιθυμεί εξάρσεις στον απόηχο της επεισοδιακής συνέντευξης Τύπου Δένδια- Τσαβούσογλου στις 15 Απριλίου.

Ωστόσο, ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί υπερθεματίζει σε εθνικιστικό ύφος για το μειονοτικό της Θράκης και μάλιστα δήλωνε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός “τόλμησε να αποκαλέσει ελληνόπουλα τα τουρκόπουλα”, αναφερόμενος στη διαδικτυακή συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μία ημέρα πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, κάτι που για την ώρα δεν επιβεβαιώνουν τουρκικές πηγές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος