Κίνημα Αλλαγής: Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα – Επί τάπητος η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση (video)

Λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, που πάγωσε τις διαδικασίες για τη νέα ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, τα επιτελεία των υποψηφίων αρχίζουν σταδιακά να ανασυντάσσονται. Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος,  προκειμένου να συζητήσει τη θεσμική και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Σε ανακοίνωση του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου τονίζει πως οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου θα αναδείξουν την νέα ηγεσία μέσα σε κλίμα ενότητας και σεβασμού των θεσμικών πλαισίων, ενώ προτείνει τα καθήκοντα του προέδρου της ΚΟ να τα ασκήσει ο ίδιος.

Όπως δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου: «Έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης».

Για την διαφύλαξη της ενότητας μίλησε ο Παύλος Χρηστίδης στο πρώτο πρόγραμμα, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος έκανε λόγο για προτάσεις και στόχους για το μέλλον της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης δήλωσε: «θα κουβεντιάσουμε τις επόμενες ημέρες όλοι οι συνυποψήφιο και με τη βάση της παράταξης για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να εγγυηθούμε την ενότητα της παράταξης».

Στην συνεδρίαση της επιτροπής εκλογών εξετάστηκαν τεχνικά και διαδικαστικά θέματα όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι των έξι υποψηφίων, χωρίς να τεθεί θέμα αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές κάλπες.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο ΣΚAΪ 100.3, ανέφερε ότι: « αυτούς τους ανθρώπους εγώ θα τους τιμήσω και θα πάω ως το τέλος και σε αυτούς τους ανθρώπους θα μιλήσω για τα θέματα τα οποία έτσι ώστε αυτή πέφτει κέντρο της ακούσιας που βλέπω αυτό τον καιρό η οποία οδηγεί να επενδύσουμε ξανά και ξανά σε ένα παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης πρέπει να πάψει πια».

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος