Ημέρα αποφάσεων για Πολάκη: Την παραπομπή του στο Πειθαρχικό θα ζητήσει ο Τσίπρας

Πηγές Κουμουνδούρου: Ο Πρόεδρος δεν εκβιάζεται

Η κομματική τύχη του Παύλου Πολάκη κρίνεται σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση – με διευρυμένη σύνθεση – του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ στις 17:00 στην Κουμουνδούρου. Εκεί αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως», μετά από εισήγηση του Προέδρου, προκειμένου ο Παύλος Πολάκης να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας (Πειθαρχικό), για να αποφασιστεί η πορεία του στον ΣΥΡΙΖΑ. Το Πειθαρχικό, θα συνεδριάσει άμεσα, όχι όμως σήμερα. Αυτό που τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «ο καθένας επέλεξε τον δικό του δρόμο» και υπογραμμίζουν ότι «ο Πρόεδρος του κόμματος δεν εκβιάζεται. Όπως αναφέρουν στο παρά πέντε της προκήρυξης των εθνικών εκλογών οι προσωπικές ατζέντες και οι προσωπικές σταυροφορίες δεν έχουν θέση στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα μάλιστα δεν έχουν ως αποδέκτη μόνο τον κ. Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, μετά τις επίμαχες αναρτήσεις του που στοχοποίησαν δικαστές, δημοσιογράφους και δημόσιους λειτουργούς και τον έφεραν σε σύγκρουση με το κόμμα του. Η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μετωπική, ενώ ξεκινά αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών, με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση του βουλευτή Χανίων.

«Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη ουδείς δικαιούται να ρίχνει λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του» είναι το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγές αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με την απομάκρυνση Πολάκη να προστατεύσει το κόμμα στην τελική ευθεία για τις εκλογές ξεκαθαρίζοντας ότι:

  • Ο πρόεδρος του κόμματος δεν εκβιάζεται
  • Ο αγώνας κατά της διαφθοράς του «καθεστώτος Μητσοτάκη» είναι αγώνας συλλογικός και δεν μπορεί να γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο.
  • Δεν χωράνε αυτόνομες πολιτικές και προσωπικές ατζέντες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί πάντα συλλογικά.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας επέλεξε το δρόμο του».

Ο Παύλος Πολάκης πάντως «ξαναχτύπησε» και με νέα ανάρτηση που βάζει στο στόχαστρο την Σοφία Νικολάου. Παρουσιάζοντας, όπως αναφέρει, το συμβόλαιο για την αγορά ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, τον Νοέμβριο του 2021.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του νέου Τομεάρχη Διαφάνειας κ. Ραγκούσης, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις σημείωσε ως «αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, ενώ με νεότερη τοποθέτησή του τόνισε ότι η κα Νικολάου αντιπροσωπεύει και προσωποποιεί το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς ανεβάζουν τους τόνους αντιμετωπίζοντας την υπόθεση Πολάκη, όχι ως ένα μεμονωμένο περιστατικό «εκτροπής» και τοποθετούν στο κάδρο των ευθυνών και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Όπως έστρωσαν να κοιμηθούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Για τα ευτράπελα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ θα πω μια κουβέντα μόνο. Όπως στρώνεις κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους και ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον “πολακισμό” σε κεντρική γραμμή του κόμματός τους» ανέφερε σε επίσκεψή του στο Μενίδι.

Το θέμα συνεχίζει να προκαλεί ανατάράξεις και αντιδράσεις

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι ο κ. Πολάκης είναι εκτός κομματικής γραμμής. Χαρακτήρισε τη φρασεολογία και την πρακτική του κ. Πολάκη «ως μη αρμόζουσα με δημοκρατική αντιπαράθεση» δηλώνοντας στη συνέχεια ότι είναι «εντελώς διαφορετική η θέση του κόμματος εκφρασμένη και από συλλογικά όργανα».

Για προδιαγεγραμμένη πορεία έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Απαράδεκτη η ανάρτηση Πολάκη, απαράδεκτη και η ποινική μεταχείριση μιας πολιτικής ανάρτησης, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης.

Σημείωσε πως η ανάρτηση είναι απαράδεκτη ως προς το περιεχόμενο και τη μορφή και πρόσθεσε ότι είναι αστείο να θεωρούνται βαθύ κράτος κάποιοι δημοσιογράφοι και δικαστές και όχι όσοι έχουν τα «κλειδιά» της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι αυτό το βαθύ κράτος το χαϊδεύει, ενώ δεν λέει τίποτα για τα Χανιά που έγινε για τους Αμερικανούς «μπάτε, αλέστε». Επίσης σημείωσε ότι είναι απαράδεκτη η ποινική μεταχείριση της πολιτικής ανάρτησης διότι δεν αντιμετωπίζεται έτσι μια αντιπαράθεση που έχει σκοπό να κρύψει τις μεγάλες συμφωνίες που υπάρχουν. 

Ανέφερε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον μαζεύει τον Πολάκη διότι στους σχεδιασμούς του οι πολακειάδες και οι πολακισμοί τον ενοχλούν.

Υπογράμμισε πως ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να βγουν σε πλειστηριασμό 700.000 πρώτες κατοικίες με βάση τη νομοθεσία που θέσπισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων Μητσοτάκη και από κοινού ψήφισαν υπέρ της διεύρενσης του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Μολδαβία που θα είναι το επόμενο επεισόδιο του πολέμου που έχουν μπλέξει τη χώρα μας.

Όπως είπε, με την ανάρτηση Πολάκη γίνεται προσπάθεια να μετατοπιστεί η συζήτηση από το κύριο που είναι ποια πολιτική τελειώνει τον μισθό στις 15 μέρες, ποια πολιτική παίρνει τα σπίτια του κόσμου και ποια πολιτική μας στέλνει το πολεμικό μακελειό.

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου. Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά «είτε με το καλό είτε με το άγριο», αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος».

«ΝΔ και ΣυΡιζΑ χρησιμοποιούν την απομάκρυνση Πολάκη ως αφορμή για ένα νέο γύρο πόλωσης και στημένης αντιπαράθεσης, προκειμένου να συσπειρώσουν τα κομματικά τους ακροατήρια. NΔ, ΣυΡιζΑ και ΠΑΣΟΚ όμως συνεργάζονται αρμονικά σε όλα τα εθνικά και κοινωνικά επώδυνα. Η κατάσχεση της περιουσίας των Ελλήνων, η ληστεία από τα καρτέλ ενέργειας, η προδοσία της Μακεδονίας, είναι η απόδειξη της αγαστής συνεργασίας τους. Αυτό ακριβώς θα κάνουν και μετά τις εκλογές, όπου θα ολοκληρώσουν την ληστεία των Ελλήνων και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με τις Πρέσπες του Αιγαίου» σχολίαζει η Ελληνική Λύση.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος