Ι. Μάζης στο Πρώτο: Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν είναι αναντικατάστατη (audio)

Με φόντο την σημερινή συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν στη Ρώμη, στο περιθώριο της Συνόδου της G20, o Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ, εκτιμά πως η ψυχρότητα στις σχέσεις των δύο χωρών τους σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μόνιμη.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/και τον Αλφόνσο Βιτάλη, εκείνο το οποίο ελπίζουν και δρομολογούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και σημαντικές δυνάμεις που χαρακτηρίζονται συνδεόμενες με ειδικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, είναι η μετάβαση από την κυβέρνηση Ερντογάν σε μία άλλη με φιλοδυτικότερο προφίλ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν στην Τουρκία, μετά και την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα, ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση αλώβητη ή μη αντικατάστασιμη από μία άλλη δύναμη της περιοχής. Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν είναι αναντικατάστατη.
Να δούμε, τόνισε ο κ Μάζης, με νηφαλιότητα τι μπορούμε να κερδίσουμε ως προς την στάση της Τουρκίας στην περιοχή. Η αμερικανική κυβέρνηση είναι σφοδρά ενοχλημένη με τις κινήσεις της Τουρκίας και θέλει να προστατεύσει τη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ για αυτό και το θέμα με τα F-35, τα F-16, τους S-400, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον Οσμάν Καβάλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος