Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειδώνει» σήμερα το όνομα της Κ.Ο των «11» – Στις 8 το απόγευμα συνεδριάζουν οι αποχωρήσαντες

Στις 8 το απόγευμα συνεδριάζουν οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία, όπως λένε θα έχει ως στόχο να εκφραστεί μία σύγχρονη προοδευτική αριστερή και οικολογική πρόταση.

Επικρατέστερος για να αναλάβει επικεφαλής της ΚΟ είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον απόηχο των αποχωρήσεων, η Κουμουνδούρου ανοίγει τις πόρτες για εγγραφή νέων μελών, όπως είναι αλλωστε και η επιθυμία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ομιλία Κασσελάκη για ελληνική οικονομία

Τις προτάσεις για οικονομία, και κοινωνία φέρνει στο επίκεντρο των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, επιδιώκοντας να δοθεί στο κόμμα η αναγκαία ώθηση για να υπερβεί τον κύκλο εσωστρέφειας του προηγούμενου διαστήματος.

«Η επενδυτική βαθμίδα που ανέφερε ο υπουργός είναι ευπρόσδεκτη και μεγάλο κατόρθωμα αλλά η ίδια η ανάλυση της standard & poor`s έλεγε για το πόσο ευάλωτη και μη εξωστρεφής είναι η χώρα για το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και το τεράστιο μαξιλάρι που έχει χώρα. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε την επενδυτική βαθμίδα Και το ερώτημα είναι πως την αξιοποιούμε για να έχουμε κοινωνική βαθμίδα για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής, αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας και την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων πολιτών. «Κάθε μέρα που ξυπνάμε επιλέγουμε τι Έλληνες είμαστε. Αμα είμαστε οι αμαρτίες του παρελθόντος μας αν υποκύψουμε στο ραγιαδισμό ή αν θα γίνουμε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που θα έχει και συναίσθηση και ανθρωπιά μέσα της. Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά σας προτείνουμε να επιλέξουμε τη δεύτερη πορεία», είπε.

Ταυτόχρονα η Κουμουνδούρου ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών. Με αφορμή πρόσφατες αναφορές του Μάκη Βορίδη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι κανείς από τους 4 υπουργούς που έπεσαν θύματα παρακολούθησης από το Predator, δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος