Γ. Βαρουφάκης – Να φύγουν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία & να πάψει η επέκταση του ΝΑΤΟ

Στις εξελίξεις που προέκυψαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και στο θέμα της ακρίβειας, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως δήλωσε: «24η Φεβρουαρίου σήμερα, είναι μια μαύρη και άραχνη μέρα για την Ευρώπη. Σας θυμίζω ότι η ΕΕ είχε δώσει μία υπόσχεση, όχι ξανά πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος. Καταδικάζουμε απερίφραστα τον πόλεμο αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε με θλίψη ότι υπάρχει μία ΕΕ ανύπαρκτη. Υπάρχει ένα παιχνίδι μεταξύ Ουάσιγκτον και Γερμανίας με την ΕΕ να παρακολουθεί ανήμπορη, άβουλη, χωρίς εξωτερική πολιτική, χωρίς εσωτερική συνοχή.

Είναι μια ντροπή για την Ευρώπη η σημερινή μέρα. Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό, να φύγουν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία τώρα, να πάψει η πόλεμος και να σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία που δίνει ερείσματα στον Πούτιν εντός της Ρωσίας και του δίνει και δικαιολογία να εισβάλει στην Ουκρανία.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές ανοησίες. Δεν θα υπάρξει κανένα όφελος για τη χώρα, ούτε για τους Ουκρανούς, ούτε για τους Ευρωπαίους να υπάρξει μια περαιτέρω πολεμική εμπλοκή κανενός από εμάς. Και βεβαίως, έξω τα στρατεύματα του Πούτιν από την Ουκρανία.

Εμείς καταγγέλλουμε εκ προοιμίου την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι θα προσπαθήσει προεκλογικά να ρίξει την ακρίβεια είτε στον Πούτιν είτε στην ΕΕ είτε στη διεθνή κρίση στην αγορά της ενέργειας, που είναι πραγματική. Αλλά γιατί καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, και την προηγούμενη, όλο το σύστημα, αν ήταν απλά ότι ένας πόλεμος, μία παγκόσμια ενεργειακή κρίση αυξάνει το κόστος και έτσι αυξάνονται και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ κατανοητό θα ήταν, όμως τι βλέπουμε σε αυτή τη χώρα;

Οι τιμές του ρεύματος στη λιανική αυξάνονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι αυξάνεται το κόστος της ενέργειας, το οποίο σημαίνει ότι κάποιοι κερδοσκοπούν. Και ξέρουμε ποιοι είναι. Είναι οι 3 ιδιωτικές εταιρείες που παράγουν ρεύμα και η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ.

Η Κυβέρνηση τα λέει η ίδια. Χαίρεται λέει ο κ. Χατζηδάκης που ανεβαίνει η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ γιατί λέει αυτό δείχνει ότι έχει κερδοφορία. Γιατί να έχει κερδοφορία αυτή τη στιγμή μία επιχείρηση που πουλάει ηλεκτρικό ρεύμα; Δεν θα έπρεπε. Για να ανεβαίνουν σημαίνει ότι έχεις μονοπωλιακή εξουσία πάνω στους καταναλωτές, στους αγρότες, στους μαγαζάτορες, στα νοικοκυριά. Γι’ αυτό καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι χρησιμοποιεί την κρίση στην Ουκρανία, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι «η παρέα σας κ. Μητσοτάκη, η παρέα της Μητσοτάκης Α.Ε. τρώτε με χρυσά κουτάλια». Ακόμα και αυτοί οι μαγαζάτορες που κατάφεραν να μην κλείσουν από την κρίση του χρέους τώρα κλείνουν λόγω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Είναι μία ξεκάθαρη καταγγελία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος