Ευρωκοινοβούλιο: Τι λένε τα βελγικά ΜΜΕ για την υπόθεση διαφθοράς – Προσαγωγές & έρευνες

Array

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου για χρηματισμό από το Κατάρ, με προσαγωγές πρώην ευρωβουλευτών, συνδικαλιστών και μελών Μη κυβερνητικών Οργανώσεων. Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης του Βελγίου, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης την διέγραψε από το Κίνημα, κάνοντας σκληρές δηλώσεις, Διεγράφη και από την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, ενώ -σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης- έχουν προσαχθεί επίσης ο σύντροφός της και συγγενικό της πρόσωπο.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα:

«Σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Echo εκτός από την κυρία Καϊλή φαίνεται ότι έχει προσαχθεί και ο πατέρας της, ο οποίος σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, πιάστηκε με μία τσάντα με χρήματα. Επίσης, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αναφορά στο ότι βρέθηκαν τσάντες με χρήματα και στην οικία της κυρίας Καϊλή, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λεπτομέρειες και ακριβή στοιχεία για το ποσό των χρημάτων. Επίσης, η εφημερίδα Soir -ένα από τα δύο μέσα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο με τον χρηματισμό προσώπων από το Κατάρ- μιλά για πέντε προσαγωγές. Έχουν 48 ώρες μέχρι να εμφανιστούν στις δικαστικές αρχές για να απολογηθούν οι πέντε προσαχθέντες και κατόπιν οι αρχές θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε εντάλματα σύλληψης. Μέχρι στιγμής θεωρούνται αθώοι, έχουν προσαχθεί και ουσιαστικά ανακρίνονται από τις βελγικές αρχές. Μιλάμε για μια έρευνα η οποία ήταν σε εξέλιξη εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι μπορεί να δούμε και άλλα πρόσωπα να έρχονται στην επιφάνεια. Μάλιστα, εχθές το βράδυ σφράγισαν τα γραφεία τόσο της κυρίας Καϊλή όσο και συνεργατών δύο ακόμη ευρωβουλευτών των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η μία ευρωβουλευτής μιλώντας στην εφημερίδα Soir είπε ότι πολύ πιθανό σφράγισαν το γραφείο της συνεργάτιδάς της επειδή εργαζόταν στην μη κυβερνητική οργάνωση του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι το 2019. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι εργαζόμενοι μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζουν τους στενούς δεσμούς, τη στενή σχέση που είχε η κυρία Ρένα, η εν λόγω ευρωβουλευτής με τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή. Όπως επίσης στηλιτεύουν το γεγονός ότι προσπαθούν να ρίξουν το βάρος στους συνεργάτες τους και εκτιμούν ότι αποκλείεται και οι ίδιοι να μην ξέρουν ότι κάτι συνέβαινε. Αυτά βέβαια είναι πληροφορίες, είναι οι συζητήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τις επόμενες ώρες λογικά θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία».

Σχετικά Άρθρα: 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος