Επιτέθηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια: Στον «Ευαγγελισμό» με κάταγμα στη μύτη – Απερίφραστη καταδίκη από τα κόμματα

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν με ένα ακόμα μέλος του ΜέΡΑ25 στο εστιατόριο, χωρίς την αστυνομική του φρουρά κατόπιν επιλογής του, οπότε και μια ομάδα 10-20 ατόμων τον πλησίασε. Κατόπιν, ένα άτομο τον χτύπησε στο πρόσωπο, προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, ενώ διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας. Επιπλέον, υπεβλήθη και σε αξονική τομογραφία για προληπτικούς λόγους.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν και άνδρες της κρατικής ασφαλείας, ενώ γίνονται έρευνες για τις συνθήκες του συμβάντος.

Ερωτηθείς σχετικά από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Δημήτρη Θωμά, συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσε ότι ο γραμματέας του κόμματος «είναι καλά σε γενικές γραμμές, ωστόσο έχει χτυπήσει άσχημα στο πρόσωπο».

Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ.Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Μετά το συμβάν, υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικακου με τον πολιτικό αρχηγό, ούτως ώστε να έχει απευθείας εικόνα για το τι συνέβη αλλά και για την κατάσταση του, ενώ του ευχήθηκε περαστικά.

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος που εξεδόθει μετά την επίθεση.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανακοίνωσή του.

«Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την επίθεση στον κ. Βαρουφάκη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη καταδίκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε στο ΕΡΤ News, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια.

«Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις ‘’κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία’’» αναφέρει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς – Σοφία Πατραμάνη – Ειρήνη Κυρίτση – Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος