Εμβολιασμοί – Αλ. Τσίπρας: «Ούτε με βούρδουλα, ούτε με φιλοδώρημα» – Η κριτική της αντιπολίτευσης

Κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των εμβολιασμών ασκούν κόμματα της αντιπολίτευσης.

O Aλέξης Τσίπρας επισημαίνει σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «δεν χρειάζεται διχασμός και ένταση αυτή την στιγμή στην κοινωνία, αλλά ενότητα και αλληλεγγύη για να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «διχάζει τους πολίτες».

Η επισήμανση από το Κίνημα Αλλαγής είναι ότι «το ζήτημα είναι ο έλεγχος για την εφαρμογή των μέτρων» και η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι «ο μαζικός εμβολιασμός είναι το κλειδί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά επικρίνει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «καλλιέργησαν τον εφησυχασμό που έβλαψε για άλλη μια φορά. Τα κρούσματα τους επανάφεραν στη δύσκολη πραγματικότητα, μιλώντας με μεγάλη καθυστέρηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και ενημέρωση των πολιτών».

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός επιχειρούν ξανά -με όχημα αυτή τη φορά τον “υποχρεωτικό εμβολιασμό”- να μετακυλίσουν στο λαό την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην υγεία και την πρόνοια, κάτω από ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, όπως η εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση, ο πλήρης προληπτικός έλεγχος για ενδεχόμενες εξαιρέσεις απ’ τον εμβολιασμό, η υγειονομική επιτήρηση των εμβολιασμένων, η παρακολούθηση και η επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Και φυσικά χωρίς αυτή η υποχρεωτικότητα να ανοίγει “παράθυρο” καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων, στο πλαίσιο και των σημερινών ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «αυτοί οι όροι, που απαιτούν τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όχι μόνο δεν διασφαλίζονται στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής, αλλά αντίθετα υπονομεύονται συστηματικά.

«Οχι στην υποχρεωτικότητα, χρειάζεται πειθώ», διαμηνύει ο Κυριάκος Βελόποπουλος, επικρίνοντας την κυβέρνηση για λάθη στην διαχείρηση της πανδημίας.

Στο μεταξύ, ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου και τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 είναι αναφανδόν υπερ των εμβολιασμών και ότι δεν συμφωνεί στον διαχωρισμό σε εμβολιασμέους και μη γιατί όπως σημείωσε το ζητούμενο είναι να πειστούν οι πολίτες.

ΕΡΤ1 -ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος