Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς, ΑμεΑ – Κόντρα κορυφής στη Βουλή

Το βήμα της Βουλής επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανακοινώσει έκτακτη ενίσχυση σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες με αφορμή τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια. Η έκτακτη αυτή ενίσχυση αφορά 100.000 υγειονομικούς, οι οποίοι θα λάβουν μισό μισθό, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία, που θα λάβουν 250 ευρώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την ακρίβεια αλλά και για την ΔΕΗ. Το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης όμως κτύπησε κόκκινο όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει ντιλ με συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι ντιλς, ντιλς στην εργασία, ντιλς στα εξοπλιστικά, είσαστε η κυβέρνηση των ντιλς», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Απειλήσατε τον υπουργό αλλά απειλήσατε και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αυτά ξεχάστε τα. Απειλές σε αυτήν την κυβέρνηση δεν περνάνε πια. Εμείς ένα ντιλ έχουμε κάνει. Το ονομάζουμε συμφωνία αλήθειας. Είναι ντιλ με τον ελληνικό λαό και προς στιγμήν απ’ότι αντιλαμβάνομαι και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες από αυτό το ντιλ», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Κριτική στα μέτρα ενίσχυσης Μητσοτάκη αλλά και στο θέμα της ακρίβειας άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Καλοδεχούμενα είναι παρόμοια μέτρα και όλα τα άλλα που θα παραθέσετε, που στις σημερινές συνθήκες προφανώς και τα ψηφίζουμε, αλλά για εμάς είναι ασπιρίνες σε βαριά αρρώστια», ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης από το Κίνημα Αλλαγής, προσθέτοντας ότι «το θέμα της ακρίβειας πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινωνικούς όρους».

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ακούμε να αλληλοκατηγορούνται σήμερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι συνυπεύθυνοι για το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του λαού», είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι το θέμα της ακρίβειας δεν μπορεί να γίνει κατανοητό αν δεν ληφθούν υπόψη «οι συνεχιζόμενες ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, μεταφορές, κοινωνική ασφάλιση».

«Γιατί δεν λέτε στον ελληνικό λαό ότι αυτά που τους δίνετε τώρα, και καλά κάνετε, θα τα πληρώσουν με τόκο τα παιδιά και τα εγγόνια μας», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, τονίζοντας ότι “η Ελλάδα είναι φορολογικά η χειρότερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ”.

«Είστε πολλαπλασιαστής των σοκ που έρχονται απέξω και όχι αμορτισέρ» σχολίασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι “η ακρίβεια, η αναξιοπρέπεια και η ανέχεια είναι δεδομένη εδώ και 13 χρόνια με τις πολιτικές της φτωχοποίησης σας”.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε υψηλούς τόνους με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αρνητή της πραγματικότητας και ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα ψεύτη και τέως αποτυχημένο πρωθυπουργό.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα
Ρεπορτάζ: Κώστας Κωσταντόπουλους, Άκης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος