Βαρουφάκης: Η ακρίβεια, η ανέχεια και η αναξιοπρέπεια για τους πολλούς κρατάει 13 χρόνια

«Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό για την ακρίβεια, θα φανταζόμουν ότι πρόκειται για καινούργιο φαινόμενο. Το αυτό ακούγοντας και τον κ. Τσίπρα να συμφωνεί ότι είναι το ίδιο. Τα 13 αυτά χρόνια δεν αντιμετωπίζουν οι πολίτες ακρίβεια; Ακόμα και όταν έπεφταν οι τιμές, αν θυμάστε έπεφταν και οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών», είπε κατά την αρχική ομιλία του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.  

«Η ακρίβεια, η αναξιοπρέπεια και η ανέχεια είναι δεδομένη όμως εδώ και 13 χρόνια με τις πολιτικές της φτωχοποίησης σας.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως μας είπε για αύξηση της αγοραστική δύναμης της μέσης οικογένειας, το μερίδιο των μισθών ωστόσο μειώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια ακόμα και σύμφωνα με την παντελώς αναξιόπιστη ΕΛΣΤΑΤ.

Ακούσαμε ακόμα τον κ. Τσίπρα να μιλάει για “σκληρά μνημόνια”, βέβαια δεν υπάρχουν μαλακά μνημόνιο κ. Τσίπρα που κόψατε τα 100 ευρώ του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και έπειτα τους μοιράζεται ένα φιλοδώρημα μια φορά τον χρόνο, όπως έρχεται τώρα να κάνει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης βέβαια.

Ο ένας κάνει αυτό που κάνει και ο άλλος. Η ακρίβεια όμως, η ανέχεια και η αναξιοπρέπεια για τους πολλούς κρατάει 13 χρόνια και δεν αλλάζει με φιλοδωρήματα, όσο ζούμε μέσα στην χρεοδουλοπαροικία.

Πέρα από αυτά ωστόσο υπάρχει και η αναξιοπιστία. Κανένας δεν ξεχνάει ότι η ΕΛΣΤΑΤ με τα τεράστια ψεύδη και τα Greek statistics, μιλούσε για αύξηση 0,2% του πληθωρισμού, των τιμών δηλαδή σαν να λέμε με το πέρασμα από την δραχμή στο ευρώ, κάτι που βέβαια κανένας Έλληνας πολίτης δεν πιστεύει. Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν εμείς δεν έχουμε στην τρισάθλια ΕΛΣΤΑΤ.

Έχετε πάει σε σουπερμάρκετ; Είχατε δει την αύξηση κατά 10-15% μέσα στην πανδημία στις τιμές των βασικών αγαθών του καλαθιού του μέσου νοικοκυριού; Τα σουπερμάρκετ το μεγαλύτερο καρτέλ που υπάρχει στη χώρα, είχαν τέτοιες αυξήσεις στα βασικά αγαθά και μας τώρα για 0,6% πληθωρισμό; Τα Greek statistics αποδεικνύουν ότι είναι εδώ.

Έχετε φτιάξει ένα Μήτσο-Verse μέσω της αναξιοπιστίας σας κ. Μητσοτάκη.

Αναξιοπιστία ακόμα και στην εμβολιαστική πολιτική, όπως έγραψε το περιοδικό nature που μιλάει για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους πληθυσμούς των χωρών με χαμηλή εμπιστοσύνη των πολιτών στις Κυβερνήσεις τους.

Εμείς ως ΜέΡΑ25 θέλουμε να εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού, όμως εσείς έχετε ακόμα και επιλεκτικότητα στον αυταρχισμό που εφαρμόζετε αυτά τα μέτρα. Τις προάλλες στον Μαραθώνιο που έγινε, η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε ανεμβολίαστους αστυνομικούς να κάνουν ελέγχους για τον covid. Είναι δυνατόν να επιλέγετε πού θα ασκείτε τον αυταρχισμό σας; Είναι δυνατόν ακόμα εμείς οι πλήρως εμβολιασμένοι, ακόμα και με τις τρεις δόσεις, να μην κάνουμε τεστ;

Τρία πράγματα σας ζητάμε από την πρώτη στιγμή και σας ξαναλέμε και τώρα φτιάξτε ένα δημόσιο δίκτυο για μαζικά δωρεάν τεστ για όλους, εμβολιασμένους και μη. Εισάγετε ακόμα τη δυνατότητα για προεμβολιαστικό έλεγχο από δημόσιο γιατρό όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και διστάζουν. Και τέλος κάντε άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, όχι να μειώνετε τις δαπάνες στον προϋπολογισμό του ΕΣΥ και μετά να έρχεστε εδώ και να δίνετε φιλοδωρήματα.

Ας επανέλθουμε όμως στην ακρίβεια, η αύξηση των τιμών είναι εισαγόμενη πράγματι κ. Μητσοτάκη, η ανέχεια ωστόσο δεν είναι εισαγόμενη. Εσείς όμως, μετριάζετε αυτά τα σοκ που έρχονται απέξω ως ελληνική Κυβέρνηση; Ή λειτουργείτε ως πολλαπλασιαστές αυτών των σοκ; Η απάντηση είναι προφανής, τα πολλαπλασιάζετε.

Μπορούσατε εδώ και 2 χρόνια να βάλετε την Επιτροπή Ανταγωνισμού να κάνει ελέγχους, αντιθέτως εσείς κλείσατε τις λαϊκές αγορές και τώρα τις δωρίζετε στα καρτέλ για να περιορίσετε τον ανταγωνισμό.

Ο ΦΠΑ ακόμα, δεν γίνεται στη χώρα μας, δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή να είναι στο 24%, έπρεπε να πάει τουλάχιστον στο 15.

Ο κατώτατος μισθός επιπλέον, μαζί όμως με τα κοινωνικά επιδόματα θα έπρεπε να αυξάνονται αυτόματα, μέσα από έναν μηχανισμό Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής -ΑΤΑ.

Αντί όμως να μιλήσουμε γι’ αυτά έρχεται ο κ. Σταϊκούρας και μας λέει στον Προϋπολογισμό που φέρνει ότι ο πληθωρισμός είναι 0,7% κατά μέσο όρο, τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε σήμερα στη Βουλή για την ακρίβεια, ας πάει ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα σε άλλη αλάνα να παίξουν το παιχνίδι τους.

Έχουμε ακόμα μαζικές παραιτήσεις ναυτικών που αυξάνουν τις τιμές των μεταφορών γι’ αυτά θα μιλήσουμε;

Ή για την ενέργεια, όπου έρχεται η Κυβέρνηση και πανηγυρίζει για την τιμή της μετοχής που ανεβαίνει όπως μας λέει λόγω των δικών της ενεργειών! Γιατί να αγοράσουν όμως τα αρπακτικά μετοχές της ΔΕΗ, αν δεν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα; Αν είναι όμως έτσι αυτό τι σημαίνει, ότι θα τους επιδοτήσετε κι άλλο;

Αποφασίστε κ. Μητσοτάκη, η επιδότηση σας θα είναι των καταναλωτών ή των προσοδοφόρων αρπακτικών που δεν θα στηρίξουν τους καταναλωτές, αλλά θα στηριχτούν οι ίδιοι στους καταναλωτές, μέσα από τις κρατικές επιδοτήσεις και την περαιτέρω διόγκωση του δημοσίου χρέους.

Κύριε Μητσοτάκη το κόμμα σας, η ΝΔ είναι το κόμμα της προγραμματικής λεηλασίας όπως καθημερινά μας αποδεικνύει η διακυβέρνηση σας. Αμαυρώνετε ακόμα και τον ιδρυτή της παράταξης σας ο οποίος ίδρυσε τη ΔΕΗ δημόσια, ακριβώς επειδή γνώριζε ότι δεν μπορούν οι ιδιώτες να παράσχουν τέτοιες υπηρεσίες. Εσείς ωστόσο μετατρέπετε αυτή την παράταξη σε μια αντικαραμανλική ΕΡΕ.

Εσείς κ. Τσίπρα και το κόμμα σας, το κόμμα της προγραμματικής συνθηκολόγησης, πότε θα ζητήσετε συγγνώμη για όσα ήταν προδιαγεγραμμένα ότι θα γίνουν με το χρηματιστήριο της ενέργειας που εσείς ιδρύσατε;

Χωρίς ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχετε δίκιο κ. Κουτσούμπα, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα. Γι’ αυτό εμείς, ως πραγματικοί ευρωπαϊστές, είμαστε το κόμμα της προγραμματικής ρήξης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος