Εκλογικές συνεργασίες στο πολιτικό προσκήνιο: Τι λένε κυβέρνηση και αντιπολίτευση (video)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθέτησε, εκ νέου, τις εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής τετραετίας, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι «θα συνεχίσει να είναι κοντά στους πολίτες και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στρέφοντας το βλέμμα στους πιο αδύναμους». Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για άστοχες πολιτικές επιλογές, ενώ η συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες παραμένει στο πολιτικό προσκήνιο.

«Όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον ελληνικό λαό στο τέλος της τετραετίας και να διεκδικήσουμε και πάλι το δικαίωμα να κυβερνούμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση, θα μπορείτε όλοι σας, όλα τα κομματικά στελέχη, να κοιτάνε τους πολίτες στα μάτια και να τους λένε, παρά τις δυσκολίες, τα είπαμε και τα κάναμε. Όλοι αντιλαμβάνονται σήμερα ότι ο κόσμος μπαίνει σε μια διαφορετική, ταραγμένη εποχή και θέλει στιβαρές και σταθερές ηγεσίες», τόνισε.

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει όχι μόνο με μεγάλα έργα υποδομής, αλλά γιατί μετατρέπεται σε σύμβολο όλων των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει αυτός ο τόπος», ανέφερε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας στην πρώτη γραμμή το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα και τους νέους.

Την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής προέταξε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας: «Βελτιώσαμε την καθημερινότητα, μειώσαμε φόρους, προσελκύσαμε επενδύσεις. Τα ισχυρά θεμέλια μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η νέα κρίση πλήττει αλλά δε θα εκτρέψει την οικονομία».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις κινήσεις για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

«Οι έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας νομίζω έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Μόνο τον τελευταίο ένα μήνα έχουμε κάνει 3,5 χιλιάδες ελέγχους κι έχουμε βάλει πρόστιμα άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ μόνο για αισχροκέρδεια», τόνισε.

Η θεματολογία του προσυνεδρίου είχε ως αιχμές την καθημερινότητα των πολιτών και τα έργα υποδομής.

Κ. Καραμανλής: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει ενιαία στο τέλος του 2023

«Δρομολογήσαμε το μέτρο Θεσσαλονίκης. Έχουμε ολοκληρώσει το 85% της υποδομής. Στο τέλος του 2023 θα λειτουργήσει ενιαία και δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες. Δεν θα μας δείτε να κάνουμε φιέστες», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ενόψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, από τις 6 μέχρι τις 8 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν προσυνέδριο και προσυνεδριακές συζητήσεις σε Ηράκλειο, Χαλάνδρι και Νίκαια.

«Δεν αποκλείουμε εκ προοιμίου τη συνεργασία σε άλλα κόμματα», υπογραμμίζει ο Γιώργος Γεραπετρίτης. «Θα μπορούσε δυνητικά να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση όπως συνέβη πρόσφατα με τον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου η ίδια η σύνθεση της σημερινής κυβέρνησης υποδηλώνει ένα πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα που δεν είχαμε συναντήσει σε καμιά μονοκομματική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», ανέφερε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να μετατρέψει τις κρίσεις σε ευκαιρία για τα συμφέροντα κερδοσκόπων

Η Κουμουνδούρου μιλά για άστοχες πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, «που τον οδήγησαν στην αλλαγή της ατζέντας και την εγκατάλειψη του στόχου της αυτοδυναμίας».

Σε προσυνεδριακή τροχιά ο ΣΥΡΙΖΑ – Μήνυμα νίκης για τις επόμενες εκλογές από τον Αλέξη Τσίπρα

«Είναι προφανές ότι ο κύριος Μητσοτάκης έχει περάσει από μία ρητορική που έλεγε Μητσοτάκης ή χάος σε μία ρητορική που λέει ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία. Αυτό δείχνει ότι έχει μία απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα ο ίδιος. Προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα. ομολογεί ουσιαστικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι βρίσκεται μία κυβέρνηση σε αποδρομή», ανέφερε η ‘Εφη Αχτσιόγλου από την εκπομπή «Επτά».

Στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης – Συναντήσεις με τοπικούς φορείς

Το μήνυμα ότι «δεν θα δώσει σωσίβιο στη Ν.Δ και το ΣΥΡΙΖΑ» έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις τελευταίες περιοδείες του σε Αχαϊα και Θεσσαλονίκη.

«Δυστυχώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια πλεονάζουσα αντίληψη σε ένα εύκολο εργαλείο ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Διχάζουν εύκολα στον κόσμο, διαιρούν εύκολα την κοινή γνώμη, για θέματα που ο λαός έπρεπε να είναι ενωμένος», είπε  μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ

Για «αλλαγή κατεύθυνσης» κατηγόρησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τους κυρίους Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη μιλώντας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα.

«Ο πρώτος αρκείται λέει και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας τώρα. Ο δεύτερος υπονοεί μια συνεργασία με τη ΝΔ ακόμα, «χωρίς τον Μητσοτάκη». Και ο τρίτος ψάχνει για σοσιαλδημοκράτες συνεταίρους και γενικώς βέβαια ό,τι ήθελε προκύψει», είπε χαρακτηριστικά.

Γ. Βαρουφάκης: Η απάντηση στις ανατιμήσεις στην ενέργεια είναι η συμπίεση των ποσοστών αισχροκέρδειας

«Μία συγκυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει. Δδεν είμαστε εναντίον της ιδέας μία συγκυβέρνησης όμως πρέπει να βασιστεί σε μια σοβαρή συμφωνία για το τι θα γίνει», είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Βελλίδειο, υπογραμμίζει:

«Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι η αιτία των δεινών μας δεν είναι η «παγκόσμια κρίση» αλλά έχει ονοματεπώνυμο: Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος