Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο ο Νίκος Ανδρουλάκης – Συναντήσεις με τοπικούς φορείς

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Επισκέφθηκε την αγορά του Ευόσμου ενώ είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τοπικούς φορείς και μέλη εμπορικών συλλόγων.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περιφρονεί τα προβλήματα των ευάλωτων Ελλήνων ενώ όπως είπε τη στιγμή που η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν εντάξει αντίστοιχα 26.000 και 20.000 αντίστοιχα κατοικίες για νέες οικογένειες στο Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα έχει εντάξει μόλις 70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, καταλόγισε δημοσιονομική ανευθυνότητα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό την περίοδο της πανδημίας και έτσι τώρα δεν έχει τα περιθώρια για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια με μέσα όπως η φορολόγηση των υπερκερδών, το πλαφόν στην αύξηση των τιμολογίων της ενέργειας και η μείωση του ΦΠΑ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιδείξει μια τεράστια ατολμία. Την περίοδο της πανδημίας αποφάσισε μια τεράστια δημοσιονομική επέκταση 43 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υποστηρίζει ότι είναι δημοσιονομικά υπεύθυνος ενώ την περίοδο της πανδημίας επέδειξε δημοσιονομική ανευθυνότητα και τώρα δεν έχει το περιθώριο να κάνει τις παρεμβάσεις που κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη για να μειώσει το κόστος ενέργειας. Μήνες τώρα έπρεπε να πει ότι θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών γιατί υπάρχει κερδοσκοπία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στα θέματα της δημόσιας υγείας την παραμονή της διεξαγωγής του περιφερειακού συνεδρίου για την Υγεία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε την αντίστιξη της επιλογής της κυβέρνησης της ΝΔ να διοχετεύσει στην δημόσια Υγεία μόλις το 4,5% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ για παράδειγμα η Ιταλία διοχετεύει το 10%.

«Εμείς δεν λαϊκίζουμε. Η απάντηση στον λαϊκισμό είναι μόνο μια. Το παράδειγμα μιας άλλης χώρας, που απαντά στο πρόβλημα. Αν αυτά που προτείνουμε, τα κάνουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορούν να υλοποιηθούν στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στοίχημα για την παράταξη μας αποτελεί να είναι η ισχυρότερη προοδευτική δύναμη ευθύνης του τόπου, που θα μιλά για όλα με υπευθυνότητα και όχι μικροκομματικά. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα . Διαιρούν την κοινωνία για θέματα που ο λαός έπρεπε να είναι ενωμένος και να απαντά με ομόνοια και αντίληψη του διεθνούς περιβάλλοντος. Φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ είναι να δείξει ένα άλλο δρόμο» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Λοτσοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος