Εκλογές 2023: Μετωπική ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και βολές κομμάτων «για αγωνία της καρέκλας» και «συνενοχή στους πλειστηριασμούς»

Πυκνώνουν οι προεκλογικές ομιλίες και οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, με στόχο την συσπείρωση του κομματικού τους ακροατηρίου. Μετωπική είναι και η σύγκρουση κυβέρνησης αντιπολίτευσης στο δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή προτάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τοπικά νομίσματα. «Δεν έμαθαν τίποτα. Εκτός μνημονίων μπορεί να είναι ακόμη πιο επικίνδυνοι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα  κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι διολισθαίνει στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν τουλάχιστον κατά μια μονάδα.

Η δική μας παράταξη έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, αντιτείνει οΑλέξης Τσίπρας. Άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όλους τους κρίσιμους τομείς, όπως είπε, που διαχειρίστηκε και απέτυχε παταγωδώς, αναφερόμενος τόσο στην οικονομία με ιδιαίτερη έμφαση στην ακρίβεια αλλά και στις πολιτικές που ακολούθησε για τους νέους και φυσικά για το κράτος δικαίου, καθώς με αφορμή και την έκθεση της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για τις παράνομες παρακολουθήσεις, την οποία η Κουμουνδούρου τη χαρακτηρίζει ως έκθεση κόλαφο, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουντο ερώτημα αν θα συμμορφωθεί ο κύριος Μητσοτάκης με τις συστάσεις που περιλαμβάνει η έκθεση.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα25 στρέφονται κατά των δύο μεγάλων κομμάτων, λένε όχι στις μετεκλογικές συνεργασίες και μιλούν για «την αγωνία της καρέκλας».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και ελιτισμό και έβαλε στο στόχαστρο τις πρόσφατες εξαγγελίες Μητσοτάκη, αλλά και αναφορές στελεχών της Κουμουνδούρου για το νόμισμα. Από τη Λάρισα, αναφέρθηκε και στα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών και ζήτησε «καθαρή εντολή νίκης στις 21 Μαΐου», κατηγορώντας τόσο την Ν.Δ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ πως «η αγωνία του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη δεν είναι πολιτική, αλλά προσωπική, καθώς είναι η αγωνία της καρέκλας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας το βράδυ θα μιλήσει  σε  προεκλογική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Νότιου Τομέα Αθήνας του ΚΚΕ στην Πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα με κεντρικό σύνθημα: «Μόνοι τους και όλοι μας – ΤΩΡΑ ΚΚΕ – Μόνο ο λαός σώζει το λαό». Κατά την ομιλία του στο Γκάζι κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για συνενοχή στο έγκλημα των πλειστηριασμών που θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει να λέει «όχι σε μετεκλογικές συνεργασίες», ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε για πρόστυχη εξαγορά: «Όταν δίνεις επιδόματα σε νέα παιδιά για να εξαγοράσεις, δυστυχώς, την ψήφο τους λίγο πριν τις εκλογές, που δεν φτάνουν ούτε για τρεις ημέρες ταξίδι, σημαίνει ότι απλά πας να υποκλέψεις ψήφους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης , με μήνυμα « Κ. Τσίπρα δεν θέλουμε υπουργεία – μόνο χρέος μας η ανυπακοή», αναφέρθηκε εκ νέου, για τις «τρεις χήνες με τα χρυσά ολιγαρχικά αυγά, το Υπερταμείο, τον “Ηρακλή” και το Χρηματιστήριο Ενέργειας». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία Περιστερίου τόνισε στους παρευρισκόμενους: «Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότεροι από την Θάτσερ, και θα σας το αποδείξω».

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ