Α. Τσίπρας: H Νέα Δημοκρατία απέτυχε σε όλους τους τομείς και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη (video)


«O κ. Μητσοτάκης φοβάται μία ευθεία ερώτηση γι’ αυτό έβαλε τα κουτάκια στο ντιμπέιτ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Μega Και μάλιστα χαρακτηριστικά τόνισε πως δεν υποτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη και όσα έγιναν το 2015. Τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία απέτυχε σε όλους τους τομείς και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη, η οποία όπως είπε ζει με κουπόνια.

Σε 15 μέρες ο εφιάλτης τελειώνει και έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή, αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τον τελευταίο σταθμό της προεκλογικής του περιοδείας χθες το βράδυ (8/5) στη Λαμία, στην προεκλογική του συγκέντρωση, όπου είπε χαρακτηριστικά πως με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ο δρόμος την επομένη των εκλογών για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας.

Άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όλους τους κρίσιμους τομείς, όπως είπε, που διαχειρίστηκε και απέτυχε παταγωδώς, αναφερόμενος τόσο στην οικονομία με ιδιαίτερη έμφαση στην ακρίβεια αλλά και στις πολιτικές που ακολούθησε για τους νέους και φυσικά για το κράτος δικαίου, καθώς με αφορμή και την έκθεση της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για τις παράνομες παρακολουθήσεις, την οποία η Κουμουνδούρου τη χαρακτηρίζει ως έκθεση κόλαφο, θέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα αν θα συμμορφωθεί ο κύριος Μητσοτάκης με τις συστάσεις που περιλαμβάνει η έκθεση.

Η προεκλογική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται σήμερα 9/5 με την περιοδεία του στην Α Πειραιώς, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη Λαμία ο κ. Τσίπρας: «Του αφήσαμε ένα χρέος ρυθμισμένο αλλά ήταν 356 δισεκατομμύρια. Ξέρετε πόσο είναι τώρα, 406. Αύξησε σε τέσσερα χρόνια 50 δις το δημόσιο χρέος. Αύξησε σε τέσσερα χρόνια 40 δις το ιδιωτικό χρέος και αύξησε 10 φορές το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Πού είναι λοιπόν η νοικοκυροσύνη και η αριστεία τους».

Επίσης ο κ. Τσίπρας απάντησε και σε πολύ προσωπικές ερωτήσεις που του τέθηκαν στο Μega στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τη σχέση με τη σύντροφό του, για την οικογένειά του, για τα παιδιά του αλλά ακόμα και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και εκείνος όπως οι περισσότεροι γονείς. Πώς δηλαδή να ξεκολλήσουν τα παιδιά από την οθόνη για να μπορέσουν να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με τον πραγματικό κόσμο και όχι τον εικονικό.

Α. Τσίπρας: H Νέα Δημοκρατία απέτυχε σε όλους τους τομείς και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη (video)
(ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

Από την αρχή της συζήτησης τέθηκε το θέμα του ντιμπέιτ και η πρόταση του Μega την οποία χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετική και καλοδεχούμενη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο, ωστόσο η συζήτηση περιστράφηκε περισσότερο στο ντιμπέιτ που έχουν μπροστά τους οι πολιτικοί αρχηγοί την Τετάρτη, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είναι ένας πολύ ικανός άνθρωπος. Δεν τον υποτιμώ καθόλου, ωστόσο πειθαρχεί και ακούει αυτά που του λένε οι επικοινωνιολόγοι του, με αποτέλεσμα το ντιμπέιτ όπως επέλεξε η Νέα Δημοκρατία να γίνει να είναι παράλληλοι μονόλογοι».

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας για το τι θα συμβούλευε ο σημερινός, τον Τσίπρα του 2015, εκείνος είπε με νόημα ότι θα τον συμβούλευα να προσέχει ποιους εμπιστεύεται και σε σχέση με τον κ. Βαρουφάκη είπε ότι σοκαρίστηκε όταν συνειδητοποίησε ότι το πρώτο βιολί του είχε το σχέδιο του αντιπάλου του, του Σόιμπλε. Όταν ρωτήθηκε για την πιο δύσκολη στιγμή του, είπε ότι αυτή είναι στον ανασχηματισμό καθώς έχει ικανά στελέχη ανθρώπους που εμπιστεύεται, ωστόσο εκεί πρέπει να αποφασίσει ποιον θα βγάλει για το συνολικό καλό.

Μάλιστα σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι «εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ως συγκολλητική μας ουσία τις ιδέες. Δεν έχουμε πρίγκιπες, δεν έχουμε βαρονίες και εκβιασμούς και εκβιασμούς. Μπορεί κάποιος να μας προσάψει ότι κάνουμε πολλή συζήτηση και είμαστε λίγο άναρχη».

Ωστόσο, εκτίμησε ότι την επόμενη μέρα αν ο κύριος Μητσοτάκης δεν κερδίσει τις εκλογές, θα έχει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, καθώς εκεί βλέπουμε μια επίπλαστη σιωπή.

Όπως είπε στη συνέντευξή του στο Μega ο κ. Τσίπρας: «Νομίζω ότι ο κος Μητσοτάκης είναι ένας πολύ πειθαρχημένος άνθρωπος. Εγώ δεν θέλω να υποτιμώ τον πολιτικό μου αντίπαλο. Φοβάται πάρα πολύ μια ευθεία ερώτηση γι’ αυτό και έβαλα αυτά τα κουτάκια σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε θέματα δημοκρατίας. Γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα; Ποιος εθνικός λόγος που παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη, υπουργούς, βουλευτές, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, φοβάται αυτή την ερώτηση. Μη διαβάζετε ανοιχτό γράμμα. Έχω την αίσθηση ότι δύσκολα θα τεθεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος