Ειδικό Δικαστήριο: Το σκεπτικό της εισαγγελέως για την απαλλαγή Παππά & Καλογρίτσα – Κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Την απαλλαγή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα οι οποίοι δικάζονται για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016, πρότεινε προς το Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.

Η εισαγγελέας επικαλούμενη όσα προέκυψαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας επισήμανε ότι κατά την κρίση της ο Ν. Παππάς δεν ξεπέρασε κανένα όριο, καμία κόκκινη γραμμή, και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν αδιάβλητος.

«Ο Νικος Παππάς δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Άρα, ούτε ο Καλογρίτσας διεπραξε τη συνέργεια στο αδίκημα αυτό», είπε υποστηρίζοντας: «Η αφετηρία και το τέρμα αυτής της υπόθεσης δεν είναι αν παραβίασε το καθήκον του ο Ν. Παππάς. Αυτός είναι ο μανδύας, πίσω από τον οποίο βρίσκεται το μεγάλο οικονομικό συμφέρον του Χρ. Καλογρίτσα, να μην απολέσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ ακόμη και ως κατηγορούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «ο Χρ. Καλογρίτσας δεν ήταν ο ‘‘μπροστινός’’ του Ν. Παππά αφού το όνειρό του ήταν να αποκτήσει κανάλι ’» και για αυτό το λόγο κατέβαλε αγωνιώδη προσπάθεια να βρει τα χρήματα που απαιτούνταν. Η εισαγγελέας ισχυρίστηκε πως ο πρώην υπουργός δεν διευκόλυνε τον επιχειρηματία, κάτι που αποδεικνύεται από το ότι δεν πήρε τελικά άδεια.

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε την αξιοπιστία των ισχυρισμών της γραμματέως Καλογρίτσα για χρήματα από το γραφείο του επιχειρηματία προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν της φαίνονται αληθοφανή αλλά και τα sms που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας.

Ο Νίκος Παππάς σε γραπτή δήλωσή του που διαβάστηκε νωρίτερα μίλησε για πολιτική δίκη και πολιτική δίωξη σε βάρος του ενώ οι συνήγοροί του, δήλωσαν πως μετά την εισαγγελική πρόταση κονιορτοποιήθηκε το κατηγορητήριο.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η σημερινή πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια

«Η σημερινή πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Μετά την αθώωση Κρέτσου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έρχεται σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως, κυρίας Σμυρλή, στο Ειδικό Δικαστήριο για να αποδομήσει όλο το κατηγορητήριο αλλά και το αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισαγγελική πρόταση απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια».

ΝΔ για δίκη Παππά: Δεν θα τοποθετηθούμε προτού εκδοθεί η τελική ετυμηγορία

«Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ολισθηρό θεσμικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα τοποθετηθεί όσο η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί η τελική ετυμηγορία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλογίζει ότι «σπεύδει να προδικάσει και να προκαταλάβει την απόφαση του ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, πανηγυρίζοντας για την πρόταση της εισαγγελέως στην υπόθεση του Νίκου Παππά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το να σπεύσει να προδικάσει και να προκαταλάβει την απόφαση του ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, πανηγυρίζοντας για την πρόταση της εισαγγελέως στην υπόθεση του Νίκου Παππά, ο οποίος θυμίζουμε ότι δικάζεται για παράβαση καθήκοντος για το στήσιμο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και την απόπειρα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης με συγκατηγορούμενο τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. 

Η αγωνία της Κουμουνδούρου είναι πρόδηλη και για μια ακόμη φορά ξεπερνά κάθε όριο επιδεικνύοντας μια ακραία και αντιθεσμική συμπεριφορά που προσβάλλει τη λειτουργία του κράτους δικαίου. 

Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ολισθηρό θεσμικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα τοποθετηθεί όσο η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί η τελική ετυμηγορία. 

Θα περιμένουμε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει μακριά από επικοινωνιακούς θορύβους και κομματικές σκοπιμότητες».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος