Δήλωση Νίκου Παππά: Είναι μία υπόθεση πολιτική και την αντιμετωπίζω πολιτικά

Οι συνήγοροι του Ν. Παππά προσκόμμισαν αθωωτική απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για Λευτέρη Κρέτσο που έχει τελεσιδικήσει, όπως είπαν, ενώ διάβασαν δήλωση του κατηγορούμενου για παράβαση καθήκοντος πρώην υπουργού προς το δικαστήριο στην οποία χαρακτηρίζει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός «πολιτική» την υπόθεση και «πολιτική» τη δίωξη του.

Ο πρώην υπουργός που δικάζεται για παράβαση καθήκοντος με συγκατηγορούμενο τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, στη δήλωση του μεταξύ άλλων αναφέρει.

«Θεωρώ χρέος μου να καταθέσω ενώπιον σας την εκτίμηση μου. Η θέση μου για την παρούσα υπόθεση είναι από την αρχή της ξεκάθαρη. Είναι μία υπόθεση πολιτική και την αντιμετωπίζω πολιτικά. Ο κ. Παππάς εξηγεί την απουσία του από το Ειδικό Δικαστήριο και μιλώντας για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης που συνεχίστηκε, όπως αναφέρει, «μετ’ επιτάσσεως και σε αυτή τη δίκη» και συμπληρώνει. «Σε αυτή την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης αρνήθηκα εξαρχής να συμμετάσχω. Η παρουσία μου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου αποτελούσε την πολιτική ονείρωξη και την κυρίαρχη επιδίωξη των πολιτικών διωκτών μου. Γιατί η παρουσία μου ενώπιόν Σας θα νομιμοποιούσε την μικροπολιτική προσπάθεια τους».

Ο κ. Παππάς σημειώνει δε στη δήλωσή του: «Κατηγορήθηκα από τους πολιτικούς μου αντιπάλους μέχρι και για δωροληψία σε ένα διαγωνισμό που φρόντισα να φέρει στο Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ελάμβαναν οποιοδήποτε ποσό για ένα δημόσιο αγαθό. Και για πρώτη φορά στην Κοινοβουλευτική Ιστορία οι πολιτικοί διώκτες μου αναγκάστηκαν να αποσύρουν την εν λόγω ατιμωτική κατηγορία, που οι ίδιοι κατασκεύασαν».

Αυτή την ώρα αγορεύει για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος