E. Αποστολάκης για Τουρκία: Έχουμε ξεφύγει από τα όρια της πρόκλησης και έχουμε φτάσει στα όρια της επίθεσης (video)

Array

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ναύαρχος ε.ά. μίλησε στην ΕΡΤ για την ελληνική απάντηση στις πολεμικές ιαχές της Τουρκίας, μία ημέρα που η Ελλάδα συγκλονίζεται από τις δύο νέες ναυτικές τραγωδίες με πρόσφυγες εξαιτίας της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Άγκυρα.

«Έχει ξεπεράσει τα συνηθισμένα και μας εκπλήσσει όλους η εντονότητα των δηλώσεων και οι συνεχείς δηλώσεις από την Τουρκία, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από τη συμπολίτευση και έχει περάσει και αυτό το δηλητήριο και στον κόσμο» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δεχόμαστε επίθεση πλέον

«Όσο και να μη θέλουμε να το δεχτούμε, δεχόμαστε μια επίθεση πλέον. Έχουμε ξεφύγει από τα όρια της πρόκλησης και έχουμε φτάσει στα όρια της επίθεσης» πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκης αναφορικά με τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων ο ναύαρχος ε.α. τόνισε ότι «όταν τα πράγματα φτάνουν σε αυτή την κατάσταση, οι δηλώσεις είναι τόσο επιθετικές και οι κλιμακώσεις ανάλογες με μία διεθνή προπαγάνδα όπου η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι η Ελλάδα είναι το επιθετικό κράτος, το να προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε πού το πάνε δεν έχει πλέον νόημα».

Πρέπει να αρχίσουν να παίρνονται και μέτρα

Ειδικότερα, όπως είπε, «τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Τέτοιου τύπου προκλήσεις προσβάλλουν την Ελλάδα, προσβάλλουν τον ελληνικό λαό». Ερωτηθείς για το ποια θεωρεί ότι πρέπει να είναι η απάντηση της χώρας στις προκλήσεις της Τουρκίας ο κ. Αποστολάκης απάντησε ότι «η Ελλάδα, για οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων γίνεται, πρέπει να βρει ένα τρόπο να το αντιμετωπίσει».

Αναφερόμενος στα τουρκικά drones που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο δήλωσε ότι τα drones ένα πρόβλημα που χρειάζεται πολύ σοβαρές ενέργειες και υποδομές για να αντιμετωπιστεί.

«Νομίζω ότι είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Πιθανώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αποτελεσματική αντιμετώπιση, αλλά δυστυχώς η ύπαρξη των drones έχει αυτό τον σκοπό να κατασκοπεύει την Ελλάδα και το οποιοδήποτε κράτος με ένα φτηνό τρόπο», επισήμανε.

«Όλες αυτές οι προκλήσεις και οι επιθέσεις στην Ελλάδα ναι μεν έχουν κινητοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική, αλλά δυστυχώς δεν φτάνουν. Πρέπει να αρχίσουν να παίρνονται και μέτρα» σχολίασε δεικτικά.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «η Τουρκία δεν πειθαρχεί στις προτροπές κανενός, ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της Αμερικής. Ίσα ίσα επιτίθεται κιόλας. Θα πρέπει να γίνει κάτι ούτως ώστε να έχει ένα κόστος γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει».

Δείτε επίσης:

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος